PontMás - autisták gyereknapján jártunk

T.A Fotó: Tóth Arnold • 2016. június 04., szombat •
Az Aranyhíd iskola tornacsarnokában negyven – ötven gyermek és szülő örült egymásnak és a játékoknak a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekést Alapítvány által szervezett gyermeknapon. A rendezők – az idei sikeren felbuzdulva – jövőre újra megtartják a programot.
PontMás - autisták gyereknapján jártunk

A PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekést Alapítvány az idei évben először rendezte meg az autista gyermekek gyermeknapját, melynek sikerét látva, reményeink szerint évente folytatódhat ez a program – mondta Pohánka Edit, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Az Aranyhíd iskola tornacsarnokában ugyanúgy gyermekzsivaj hallatszódott, mint más napokon, azzal a különbséggel, hogy most a szülők is besegítettek kicsit a „hangoskodásba”. Volt ott bohóc, arcfestés, sorverseny és sok-sok palacsinta.

Anyu szomjas vagyok – állt a Frisss Fm mikrofonja mellé egy fiúcska, aki nézésének természetesen nem lehet ellenállni, meg kell kóstolni a finom üdítőket is. – Csak megköszönni tudjuk támogatóinknak, hogy segítettek e rendezvény létrehozásában, úgy gondolom, nem csak a gyermekeknek volt ez maradandó élmény, de a szüleiknek is – mondta Pohánka Edit. A gyermekek a rendezvény „civil” vendégeit is kínálták a sok finomságból.

Az Aranyhíd iskola „fennhatósága” alatt nagyjából 30 autista gyermekkel foglalkozunk, két kifejezetten autizmus szakos és több más pedagógussal egyetemben – mondta a Frisss.hu-nak Simon-Nagy Rita, autizmus szakos pedagógus. A gyermekekről szólva elmondta, talán az a legkönnyebb velük, ami a velük való foglalkozás nehézségeit is adja. – A gyermekek közül többen nagyon jól elvannak magukban, ami bizonyos szempontból megkönnyíti szüleik helyzetét – tette hozzá. Hangoztatta azonban, ez egyes esetekben nehezíti is, hiszen ebből a komfortzónából nagyon nehéz kihozni is őket. Rendezvényünk sikerét látva úgy vélem, a következő években újra meg tudjuk ismételni az alapítvány által szervezett gyermeknapot – mondta Pohánka Edit.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére