PJ Harvey-re, Kasabian-re és Rudimentalra is csapathattuk a Szigeten

Szerző: frisss.hu - Fotó: MTI/Mohai Balázs • 2017. augusztus 12., szombat •
Hőség és vihar ide vagy oda, simán végig partiztuk a koncerteket.
PJ Harvey-re, Kasabian-re és Rudimentalra is csapathattuk a Szigeten

Kedden elstartolt a 25. Sziget Fesztivál, aminek mínusz egyedik napján hatalmas koncertet adott Pink, de fellépett a napokban többek között Billy Talent, Wiz Khalifa, Tom Odell és a The Vaccines is. 

A Szigettől már megszokhattuk, hogy mindig hatalmas meglepetésekkel készül a programok tekintetében, nem volt ez máshogy pénteken sem, ugyanis 25 év után első koncertjét adta Magyarországon PJ Harvey. 

A helyszín ugyan kicsit furcsa, mert a kortárs artpop nagyasszonyát – Nick Cave egykori szerelmét - inkább egy sötét, csendes klubban vagy egy kisebb arénában tudtunk volna elképzelni, mintsem egy fesztivál nagyszínpadán a rekkenő hőségben. Mindenesetre jó húzás volt a szervezőktől, hogy meghívták, mert végre Magyarországon is kaphattunk belőle egy nagyzenekaros adagot. 

A húzónevek között szerepelt a Rudimental is, ami 17.45-kor egy szuper kezdés volt a nagyszínpados bulikhoz. A nyolcfős együttes megmutatta, hogy – bár a dallamviláguk ennél jóval higítottabb - a drum and bass még egyáltalán nem ment ki a divatból. Többek között olyan számokra csapathattuk, mint a Free vagy a Waiting all night. 

Fotó: MTI/ Mohai Balázs

Már hatodik alkalommal járt magyar földön a Kasabian, akikkel a pénteki nagyszínpados koncertrek zárultak. Olyan számokat tombolhattunk végig tőlük, mint a Club Foot, a Shoot the Runner, vagy a Fire. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére