Petty vezérletével veretlen maradt a Körmend

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 05., szombat •
Megszorongatta ellenfelét Csirke Ferenc legénysége.
Petty vezérletével veretlen maradt a Körmend

A hétközi nemzetközi kupamérkőzésen vereséget szenvedett az EGIS Körmend együttese, a bajnokságban továbbra is veretlen Teo Cizmic legénysége. Szombaton a tabella negyedik helyén álló PVSK látogatott a Rába-partra.

17:50

Jó hír a piros-fekete szimpatizánsok számára: Parrish Petty az előzetes hírekkel ellentétben szerelést húzott és együtt melegít társaival. 

Príma Primissima-díj átadással hangolnak a körmendiek a mérkőzésre, sport kategóriában Bebes István polgármestert köszöntötte Ferencz Csaba csapatkapitány.

4. perc
Petty, Smith, Saddler, Loveridge, Horti kezdőötössel lépett pályára a Körmend. Az első kosarat a Pécs szerezte, de egyik csapat sem tudott meglépni ellenfelétől. Mintha idegesebben játszanának a hazaiak, ezt támasztja alá Petty rontott ziccere is... (4-6)

7. perc
Loveridge közeli kosarára feleltek a vendégek, továbbra is minimális köóülönbséggel vezet a Pécs. A szurkolókra nem lehet panasz, szabályosan izzik a csarnok! Csorvási, Allen és Ferencz is pályára lépett. (6-8)

10. perc
Véget ért az első negyed. Alapos rohanásba feledkeztek a fiúk, ennek köszönhetően nagyon pontatlanná is váltak a csapatok. Ebből inkább a pécsiek jöttek ki jobban, akik jelenleg vezetnek a Körmend otthonában. (12-16)

13. perc
Budimir triplája nyitotta ezt az etapot, de Petty válaszolt rá, ezzel lőtávolon belül tartotta  csapatát. Az agresszív védekezésnek meg is lett az eredménye, jelenleg hazai előnyt mutat az eredményjelző. (22-21)

16. perc
Petty tarthatatlan, a körmeni irányító védekezésben és támadásban is extrát nyújt eddig a második 10 percben. A pécsiek képtelenek tartani a játékost, hiába rotálja fiait Csirke mester. Másodszor kellett időt kérnie a vendégek szakvezetőjének. Körmend parádéééé (34-21)

18. perc
Nincs megállás: Loveridge tripla, Petty dupla és Allen zsákolás. A Pécs nagyon elvesztette a fonalat, miközben a hazaiak egymást segítik védekezésben és támadásban egyaránt. A vendégek edzője elégedetlen fiai játékával. (40-21)

20. perc
FÉLIDŐ! Két ellentétes negyedet produkáltak a csapatok. Az elsőben a Pécs, a másodikban a hazaiak játszottak nagyot. A különbség leginkább ott keresendő, hogy a vendégek többször is tiszta dobóhelyzetet rontottak, hiába próbáltak javítani a hajrában.  (41-29)

Legeredményesebb játékosok: Petty 14/3 pont, Allen 8 pont, Loveridge 8/6 illetve Budimir 9 pont.

23. perc
Supola tripla indította a félidőt, majd tovább kapaszkodott volna a Pécs, de Petty és Loveridge ellentmondást nem tűrően játszik a palánk alatt. Ferencz maradt lent a földön egy ütközés követően - szerencsére tudja folytatni a játékot. (47-38)

26. perc
Lenzelle Smith szerzett labdát és zsákolt egy hatalmasat. A vezetés ellenére egyre jobban magára talál a Pécs és faragja a hátrányát. Teo Cizmic magához hívta fiait, rendet kell tenni a fejekben. (52-45)

28. perc
Sejfic korlátlan úr a palánk alatt, ha kell pontot, máskor lepattanót szerez. Neki köszönhetően van partiban a Pécs. Bíró hárompontossal egalizált átmenetileg, de Smith a hazaiaknál tartja az előnyt. (54-52)

30. perc
Elég két megkérdőjelezhető ítélet és mindenki elégedetlen. Füttykoncert szól amikor Loveridge ellen belemenést fújtak, majd az ellentámadásnál szándékos szabálytalanságot reklamált a vendég kispad. Ferencz Csaba triplát hintett, majd labdaszerzés területén is jeleskedett a Körmend. Érezhető a feszültség, mindkét csapat nagyon szeretne nyerni! (60-54)

33. perc
Allen kettese nyitja a záró játékrészt, majd Horti sapkájának tapsolhatott a közönség. Csirke Ferenc időkéréssel próbált lelket önteni tanítványaiba, eredménytelenül. Allen előbb visszaállította a 10 pontos különbséget, majd Petty növelte az előnyt. (66-54)

36. perc
Úgy tűnt mintha feladta volna a Pécs, hiszen könnyedén gyűjtötték a pontokat a körmendi kosarasok. A vendégek vezetőedzője ismét magához hívta játékosait. Ennek köszönhetően magukra találtak Budimirék, ezért Teo Cizmic is időt kért. (71-59)

40. perc
A korábban tapasztalt feszültségnek már nyoma sem volt a hajrában. Felváltva estek a kosarak a hazai szurkolók legnagyobb örömére. Persze a játékvezetők ítéleteit megkérdőjelezték a padon és a lelátón ülők egyaránt. A Pécs nemes ellenfélnek bizonyult, alaposan megizzasztották a hazaiakat. Petty vezérletével azonban sikerült megőrizni a körmendi veretlenséget. (85-75)

EGIS Körmend - PVSK Pannonpower 
85-75
(12-16, 29-13, 19-25, 25-21)
Körmend: Petty 27/6, Smith 9/3, Saddler 2, Loveridge 14/6, Horti 3.
csere: Csorvási -, Ferencz 12/6, Allen 18/3, Németh Á.
vezetőedző: Teo Cizmic
PVSK legeredményesebb játékosai: C. Smith 18/6, Supola 17/9, Budimir 12/3

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére