Pengés bevonulás a történelmi témaparkba

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. augusztus 26., péntek •
Az egyenruhákba öltözött seregeket a város vezetői köszöntötték.
Pengés bevonulás a történelmi témaparkba

A Történelmi Témaparkban az I. és a IV. századra jellemző katonai egyenruhákba öltözött seregeket a város polgári vezetői köszöntötték. A Savariát alapító és felvirágoztató ókori római civilizáció hadseregeit megjelenítő csapatok seregszemléjén idén a szombathelyi Legio XV. Apollinaris COH II., a Savariában először szereplő bolgár Legio I. Italica csoport, a a Legio Leonum Valentiniani, a Legio I. Adiutrix, valamint az újdonsült szombathelyi Lancearii Savarienses mutatta meg magát az ujjongó közönségnek.   

A pengés bevonulás után, a szemle során a centurio köszöntötte Hende Csaba országgyűlési képviselőt és Puskás Tivadar polgármestert. 
Köszöntelek benneteket római katonák, s ezennel a történelmi játékok katonai hagyományőrző csapatainak találkozóját megnyitom – mondta Hende Csaba, majd ,,Roma eterna. Pannonia eterna, Savaria eterna” – kiáltással köszöntötték az elöljáróságokat. 

Az I. és IV. századi római és germán katonai hagyományőrzők táborai mellett gladiátorok, honfoglaláskori magyarok és a XIII. századi városőrségek táborait is megismerhetjük, de lesznek római hadviselés és lovassági bemutatók, gladiátorok párharcai, élő történelemórák, középkori ágyékkötő labdajátékok, haditornák, valamint solymász és szerszámíjász bemutatók is a Történelmi Témaparkban, mely ma 18 óráig várja az érdeklődőket.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére