Pars Krisztián nevét viseli az új tornacsarnok

vkriszti • 2014. szeptember 02., kedd •
Több mint 800 ezer forintból szépült meg a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola tornacsarnoka, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség illetve a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár összefogásának köszönhetően. Az iskola tornacsarnokának névadója Pars Krisztián olimpiai bajnok atléta.
Pars Krisztián nevét viseli az új tornacsarnok

Mintegy 2,5 millió forintból szépült meg három oktatási intézmény tornacsarnoka országszerte, amelyeket a „Mi iskolánk bajnoka” elnevezésű program keretében újították fel az elmúlt hetekben a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójának, a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár több millió forintos felajánlásának köszönhetően. A renoválási és sportnépszerűsítő program a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére, a MOB szakmai támogatásával és felügyeletével jött létre.

A szombathelyi iskola tornacsarnoka több mint 1200 négyzetméteren szépülhetett meg minőségi magyar glettanyagok és beltéri falfestékeket felhasználásával. Az iskolában jelenleg integrált oktatási rendszer működik, amelynek köszönhetően különleges gondozást igénylő mozgás-, látás- és hallássérült tanulók oktatását, nevelését is ellátja a magasan kvalifikált tantestület. Jelenleg 374 diákja van a intézménynek.

A sport mindig fontos szerepet töltött be az iskola életében. Kiemelt gondot fordított a tehetséggondozásra. Az sportegyesületekkel együttműködve közösen gondozzák a megfelelő sportágválasztást és az utánpótlás nevelést. E szemléletnek köszönhető az is, hogy Pars Krisztián kalapácsvető örömmel vállalta névadó szerepet, hiszen a szombathelyi iskola munkája kiemelkedő az atléták utánpótlás nevelésében és tehetségek felkutatásában.

A hetekig tartó felújítási munkálatokat befejeztével olimpikonunk, Pars Krisztián az iskola tanulóival közösen avatta fel és vette birtokba a megszépült tornacsarnokot. Az intézmény vezetője, Rácz Ilona az átadáson hozzátette: „Rendkívül megtisztelő számunkra, hogy Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőnk a mi iskolánkat választotta a tornatermünk névadásához. Tanulóink eredményes nevelését ezáltal nagyban segíti, hiszen eredményeivel kiemelkedő példát mutat a küzdés, a kitartás területén.”

„A Magyar Olimpiai Bizottság számára hatalmas öröm, hogy részt vehetett a Mi iskolánk bajnoka projekt kivitelezésében. Minden olyan projektben örömmel veszünk részt, amely elősegíti, hogy a magyar sport hosszú távon megőrizze versenyképességét, és megtiszteltetés, hogy mindezt arany fokozatú támogatónkkal, a Poli-Farbe-val együtt valósíthattuk meg” – emelte ki az együttműködés kapcsán Szabó Bence, a MOB főtitkára.

 

közösség

további frisss

lap tetejére