Palánk alatt a férfi és női kosarasok

Szita Róbert Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 15., kedd •
A hétvégén megint benépesül az Aréna Savaria, hogy újra nívós kosárlabda küzdelmeket láthasson a kilátogató sportrajongó közönség. Pénteken és szombaton férfi és női kosárcsapatok szórják majd a pontokat.
Palánk alatt a férfi és női kosarasok

A hazai kosárlabda főváros lesz a hétvégén Szombathely. A vasi megyeszékhelyen a férfi csapatok mellett a női kosárlabdázók is összecsapnak. Az emléktorna jó alkalmat ad arra is, hogy megkoszorúzzák Horváth Zoltán emléktábláját, amelyen részt vesznek majd szülei is. Szombathely Megyei Jogú Város 1,7 millió forinttal támogatja a rendezvényt, amellyel méltó módon kívánnak emléket állítani az "Égi Centernek".

Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktorna
A házigazda Falco mellett az Alba Fehérvár, az Atomerőmű SE és a szlovák Komarno küzd meg egymással pénteken és szombaton – tudtuk meg a hétvégi kosárlabda torna keddi sajtótájékoztatóján. 

Puskás Tivadar polgármester a tragikus sorsú Horváth Zoltánt méltatta, amikor azt mondta, hogy Cece volt az a játékos, aki a szombathelyi közönség nagy kedvenceként. hasznos és eredményes játékosa lehetett a sárga-feketéknek. 
Cece minden sportrajongó számára felejthetetlen marad, de ezt az emléket őrzi immár hatodszor ez az emléktorna is – tette hozzá a polgármester, aki arról is beszélt, hogy Polgár Béla emléke előtt adózunk a női torna megrendezésével, mely biztosan nagy örömére válik majd a szombathelyieknek és a kosárlabda sport iránt érdeklődőknek. 

Foki Róbert, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola igazgatója, mint főszervező azt emelte ki, hogy ez lesz az első hivatalos torna, amikor a szombathelyi közönség is meggyőződhet arról, hogy a 75 milliós TAO támogatás és a 33 millió forintos városi támogatás sikeres volt. 
A megújult arénában a mobilpalánk, és a kamerarendszer is új lett, emellett a kiscsarnokban is befejeződött a festés, megkapták a ledes eredményjelzőket, így már mindkét csarnok megállja a helyét a hazai viszonylatban – fűzte hozzá Foki Róbert. 

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője azt fogalmazta meg, hogy Cece emlékére újra sikeres és színvonalas tornának adhat otthont Szombathely. 
A többi csapat előbbre tart a felkészülésben, mint mi, nekünk csupán 3-4 edzőmeccsünk volt eddig, de most is sportszerű és küzdelmes meccseket várunk – hangsúlyozta a klub ügyvezetője.   

Kálmán László, a Falco vezetőedzője pedig arról beszélt, hogy 5 légióssal tervez a Falco KC, és ebben a város maximálisan támogatja a sárga-feketéket. 
Szükség van a jó játékosállományra, hiszen ősszel a nemzetközi porondra is kilép a Falco. A hétvégi emléktorna komoly erőfelmérő lesz, de szeretnénk itthon tartani a kupát, ebben pedig a pillanatnyi formánk és a csapategységünk segíthet. Bízom benne, hogy erősebbek leszünk az észt fiúval, Reinar Hallikkal – mondta a mester, aki szerint a Falco csapatként szeretne ezúttal is funkcionálni.
Kálmán Lászlótól a frisss.hu megtudta, hogy a szombathelyi csapat célja, hogy a bajnokság legjobb nyolc csapata közé kerüljön majd a végelszámoláskor.

Hagyományteremtő nemzetközi női kosárlabda torna 
Gál László, a SzoEse elnökétől megtudtuk, hogy 3 csapat, a Kanizsai Vadmacskák SE, az UBI Graz és a SzoESE-Sportiskola indul a hagyományteremtő női tornán. 
Hálásak vagyunk, hogy a Horváth Zoltán Emléktorna kishúgot kap, és Polgár Béla emlékére megrendezhetjük ezt a sporteseményt. Emellett az is nagy örömünkre szolgál, hogy az MKOSZ kívánságára területi szerződést kötöttek a szombathelyi női és férfi csapatok, mondta. 

Korábbi emlékeit felelevenítve elmondta, hogy a TF-en együtt tanult Polgár Bélával, aki a legkedvesebb és legjobb szívű ember volt. Kristóf Lászlóról pedig annyit mondott a klub elnöke, hogy a legjobb tanár volt, akivel életében találkozhatott, ami után hozzátette, hogy a városi rekreációs programok sorába illik a Polgár Béla Emléktorna, mely egyszer majd női első osztályú felkészülésű tornává is kinőheti magát. 

Kozma Tamás, a SzoEse vezetőedzője arról informálta honlapunkat, hogy 18 felnőtt korú női játékos edz nap mint nap Szombathelyen, ahol lehetőség van arra is, hogy egyszer NB I-es csapata lehet a vasi megyeszékhelynek. 
A sportiskola utánpótlásának és az egyetem felnőtt csapatának menedzselése miatt szerveztük meg ezt a tornát, melyen jövőre már 4, aztán akár 6 csapat is indulhat majd. 

A VI. Horváth Zoltán Nemzetközi Emléktorna programja:
2015. szeptember 18., péntek:
16:30: ASE - BC Komarno 
18:15: Megemlékezés-koszorúzás 
18:30: Megnyitó 
19:00: Falco KC Szombathely - Alba Fehérvár
2015. szeptember 19., szombat:
15:30: mérkőzés a III. helyért 
18:00: Döntő 
19:45: Eredményhirdetés, tombolasorsolás

Női Nemzetközi Kosárlabda Torna, Polgár Béla emlékére, szeptember 19., szombat:
9 óra: Kanizsai Vadmacskák SE – SzoESE
11 óra: SzoESE - Ubi Graz
13 óra: UBI Graz - Kanizsai Vadmacskák SE
14.30 óra: Eredményhirdetés

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére