Oudenaarde: Szombathelyi racketlon siker Belgiumban!

szróbert • 2014. június 10., kedd •
Szombathelyi sikerről számolhatunk be Sákovics Péter révén. Történt ugyanis, hogy az év 3. Super World Tour racketlon versenyén, amelyet a szintén 9700-as irányítószámmal rendelkező, de belgiumi Oudenaardeban rendeztek, a szombathelyi sportoló két arany és egy ezüstéremmel gazdagodott. Az immár 23. alkalommal megrendezett eseményen 234 nevező három napon át gyűrte egymást a végső siker érdekében.
Oudenaarde: Szombathelyi racketlon siker Belgiumban!

A párosok versenyében a +45-ös kategóriában esélyeshez méltóan nyert a Sákovics Péter Nándori Levente páros, amelynek ez volt az első Super World Tour győzelme, de valószínűleg nem az utolsó. 
A +55-ös számban a világranglista vezető Sákovics Péter megizzadt a német Zeoli ellenében asztaliteniszben és tollasban, de jött a parádés fallabda, amivel mattolta / 21-5 / ellenfelét a szombathelyi racketlonos és a teniszben szükséges 9 pontot ez után már könnyedén hozta.
A +50-es döntőt 15 perc pihenő után azonnal kezdeni kellett és ez a tény rányomta bélyegét az egész mérkőzésre. Mindkét játékos a másik erős számában remekelt és így egy parádés döntőt láthattak a nézők, amiből ezúttal a német Gersdorf jött ki jól, bár Sákovics vert helyzetből majdnem visszahozta a meccset, de a teniszező német ellen nem tudta 10 pontos előnyről befejezni a mérkőzést.
Sákovics Péteren kívül még egy szombathelyi racketlonos is részt vett a tornán Gál Zoltán személyében, aki a férfi „B” párosban, Sákovics partnereként a 32 induló közül az előkelő 9. helyet szerezte meg. Egyéniben a férfi „D” kategóriában 15. lett a 28 indulóból.

 

közösség

további frisss

lap tetejére