Otthonát vesztett kutyus kéri a szombathelyiek segítségét!

vkriszti • 2014. augusztus 06., szerda •
A kutya férfi gazdája télen meghalt, az asszonyt szociális otthonba szállították. A ház új lakóinak nem kellett, ezért a közeli telepre vándorolt, ott vasgerendák alá bújva húzta ki a telet. - írta meg olvasónk, Maya.
Otthonát vesztett kutyus kéri a szombathelyiek segítségét!

Maya levele:

"Egy kis testű, fekete szuka kutyáról van szó. Férfi gazdája télen meghalt, a nőt szociális otthonba vitték. Az eltartók, akik most a házban laknak, kitették a kutyát az utcára. A volt otthonától néhány háznyira lévő  telepre menekült be. Oly sovány, hogy a kerítés rácsain ki be jár. Ott két nagy kutya van, elfogadták. Ami megmarad a kajából, megeszi -én is viszek neki. Próbálkozik, hogy visszamegy a régi otthonába, amit őrzött, de nem kell. (a környékbeliek mesélték) Nagyon bizalmatlan, kergették, hajtották, stb. Ha engem meglát - már csak karnyújtásnyira - huncutkodik. Irtó helyes kis pofája van. A telet a nagy telep vasgerendái alatt a földön húzta ki. Elő se bújt, csak a maradék kajára, mikor "tiszta volt az embertől " a terület. A kutyus most szerető gazdit keres. A szükséges  költségeket,ivartalanítás, chipelés, oltás az állatvédőkkel közösen vállalnánk. A Vas megyei állatvédőknek is szóltam. Ők most menhelyet tudnának.  Ha lehet, ne kerüljön menhelyre bizonytalan ideig bezárva, hanem  gazdához."

Segítsünk együtt új otthont és gazdát találni a kutyusnak! Ha Ön vagy bármely ismerőse érdeklődne a kutya iránt, megfelelő otthont és körülményeket tudnak neki biztosítani, kérjük írja meg nevét, elérhetőségeit az info@frisss.hu e-mail címre!

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére