Ötkarika: holnap éjszaka fellobban a láng

SzR - Fotó: hosszabbitas.hu, vlv.hu, olimpia2016.24.hu, hir168.hu • 2016. augusztus 04., csütörtök •
Magyar idő szerint péntek éjszaka Rio de Janeiróban hivatalosan is megkezdődnek a XXXI. nyári olimpiai játékok. Százhatvan magyar sportolóért, közöttük a már szombaton meccselő férfi pólósokért is szoríthatunk.
Ötkarika: holnap éjszaka fellobban a láng

Mielőtt azonban fellobbanna az április 20 óta úton lévő léng Rióban is, arról olvashatnak, kik lehetnek érmesek és helyezettek. Az ötkarikás játékokon versenyző sportolóink esélyeiről sorozatot közlünk, az eddigi sanszokról ITT már olvashattak, most folytatjuk a sportágankénti éremesély-latolgatást.

 

Vívásban a férfi párbajtőr-válogatott (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András; Somfay Péter tartalékként vesz részt), Knapek Edina és Mohamed Aida (tőr), Szász Emese (párbajtőr), Márton Anna (kard), Szilágyi Áron (képünkön) és Decsi Tamás (kard) küzd majd az érmekért és az értékes helyezésekért. A szakemberek mindegyik éremből legalább egyet remélnek. 

Vízilabdában mindkét csapatunk éremért száll majd medencébe. A női válogatott tagjai, Gangl Edina, Czigány Dóra, Antal Dóra, Kisteleki Hanna Anna, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya, Illés Anna Krisztina, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Kasó Orsolya és persze a szakvezetés is nagyon bízik abban, hogy dobogóra állhatnak a magyar lányok.

A férfiválogatott Nagy Viktor, Decker Attila, Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Decker Ádám, Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel és Manhercz Krisztián összeállításban készül. Rióban fordulna először elő, hogy mindkét vízilabda válogatott érmes lenne. A magyar csapat szombaton 14 órakor nem kisebb ellenféllle, mint a legnagyobb esélyes, szerb válogatottal küzd meg az első fordulóban. 

Vitorlázásban hárman, Berecz Zsombor (Finndingi), Vadnai Benjámin (Laser Standard) és Érdi Mária (Laser Radial) képviselik a magyar színeket. Ebben a sportágban a tisztes helytállás a cél. 

Közben folytatódott a kiutazások sorozata, szerdán 1 atléta, 3 vívó - közöttük a magyar zászlóvivő, Szilágyi Áron - és 4 judós indult útnak a fővárosi Syma csarnoktól.

Ma pedig Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Simicskó István honvédelmi miniszter és Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, valamint tizenöt sportoló és mintegy százötven szurkoló utazott el a riói olimpiára Budapestről. A Magyar Olimpiai Bizottságtól kapott tájékoztatás szerint a delegáció csütörtök délben repült el a Liszt Ferenc repülőtérről közvetlen járattal a pénteken kezdődő ötkarikás játékok helyszínére. A gép magyar idő szerint péntek hajnali egy órakor száll le Rio de Janeiróban.

Az olimpikonok közül Sárosi Laura tollaslabdázó, Helebrandt Máté, Józsa Gábor, Kovács Barbara, Krizsán Xénia, Márton Anita, Récsei Rita, Zsivoczky-Farkas Györgyi atléták, a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású párbajtőrcsapat, valamint Bor Barna, Cirjenics Miklós és Csoknyai László cselgáncsozók utaztak csütörtökön.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére