Öt új tűzoltó kezdte meg a szolgálatot

frisss.hu • 2014. augusztus 05., kedd •
A tűzoltó kollégák szolgálatba lépését öt hónapos képzés előzte meg, melyből két hónapig a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában rendvédelmi alapismereteket tanultak, majd pedig Budapesten, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban három hónapos szakmai felkészítésen vettek részt. A képzés szakmai vizsgával zárult, melyet a kollégák sikeresen teljesítettek.
Öt új tűzoltó kezdte meg a szolgálatot

Augusztus 4-től az öt új kolléga a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában beosztott tűzoltóként teljesít szolgálatot, ketten Szombathelyen, ketten Sárváron, egyikük pedig Körmenden.

Az ifjú tűzoltókat Seper András tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte. Felhívta a figyelmet arra, hogy a képzés során elsajátított ismereteket a gyakorlatban is tudni kell alkalmazni, ebben pedig bátran fordulhatnak segítségért az idősebb tűzoltó kollégákhoz. Hangsúlyozta, hogy fel kell készülniük arra is, hogy ez a hivatás sok esetben mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő lehet, de az állampolgárok védelme érdekében ilyenkor is felkészültnek kell lenni, és maradéktalanul helyt kell állni. Az igazgatóhelyettes erőt, egészséget kívánt munkájukhoz.

A köszöntőt követően a szolgálatukat megkezdő tűzoltók megtekintették a szombathelyi laktanya épületét, a műveletirányítási ügyeletet, főügyeletet, és megismerkedtek a laktanyarenddel.

közösség

további frisss

lap tetejére