Őszi szombathelyi dzsekikörkép

Tóth Eszter • 2016. szeptember 20., kedd •
Szombathelyi üzletek dzseki kínálatát vettük alaposabban szemügyre.
Őszi szombathelyi dzsekikörkép

Már jócskán benne járunk a szeptemberben, azonban az időjárás mindeddig még a meleg nyári napokat idézte. Azonban számítanunk kell arra, hogy bármelyik pillanatban ősziesre fordulhat az idő, akkor pedig már nem flangálhatunk az utcán egy szál ujjatlan trikóban. Kell egy dzseki. Na, de milyen? És mennyiért? Mi egyáltalán az idei kabátdivat? Szombathelyi butikok kínálatát néztük végig, hogy választ kapjunk ezekre az égetően fontos ruházkodási kérdésekre.

Cosmos City

Az olcsó és divatos árukat kínáló üzletben a világos színű és kissé különleges fazonú kabátoké a főszerep. A bőrhatású dzsekik érezhetően műanyagok, azonban már két-háromezer forintos összegért hozzájuthatunk egy -egy darabhoz. 

H&M

A svéd divatmárka inkább az érdekes mackónadrágok és a kockás ingek divatját hozza el nekünk, rövid dzsekiből jelenleg elég szűk a választék. Az üzletben található sima fekete kis műbőr kabátkát valamint a laza, khaki színű dzsekit viszont már tízezer forint alatt a magunkénak tudhatjuk.

Tally Weijl

Az elsősorban a tizen-, és huszonévesek divatját követő üzletben szintén fekete műbőrből nagy a választék, itt már a sima mellett találunk az idén nagyon divatosnak számító asszimetrikus fazonból is. Laza, zöldes árnyalatú felsőből is van választék. Az árak hatezer forint körül mozognak.

Gisele Italy

A különleges olasz ruhákat áruló üzletben igazán színes a választék kabát fronton is. A butik stílusából adódóan inkább az elegánsabb fazonokból válogathatunk, azonban az új kollekció tartalmaz néhány egész extrém darabot is. A műbőr kabátok tapintása meglehetősen kellemes, már-már egészen bőrszerű. A butik ennek megfelelően magasabb árakkal is dolgozik, egy kabát normál áron 20-25 ezer forint körül mozog, azonban meglehetősen gyakoriak náluk az 50%-os akciók.

Mayo Chix

A feltűnő, de meglehetősen nőies ruhákkal operáló butikhálózat dzseki fronton is tartja magát a kialakított brandhez. Világos színű, divatos és műszőrrel borított darabokkal találhatjuk szembe magunkat az üzletben. Tizenhétezer forint körüli áron juthatunk hozzá egy-egy átlagos műbőr tapintású, de igazán csinos darabhoz.

Összefoglalva megállapíthatjuk, hogy az aktuális divattal tisztában vannak a butikok, azonban a műbőrök minősége meglehetősen változó. A rövid kabátok még mindig aranykorukat élik, a hosszabb dzsekik viszont kissé ormótlannak hatnak. Ettől függetlenül a kínálat elég változatos, mindenki megtalálhatja azt, ami az igényeinek és a stílusának megfelel.

közösség

további frisss

lap tetejére