Oroszy Csaba szivárványt robbantott a képtárban

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 20., péntek •
Rég nem láttunk ennyi érdeklődőt egy szombathelyi kortársművészeti kiállításon. De Oroszy 50 éves!
Oroszy Csaba szivárványt robbantott a képtárban

Az.Oroszy mert szóköz nélküliség és pont is jár, na meg a névelő Oroszy Csaba elé, hiszen a szombathelyi képzőművész impozáns kiállítása megérdemli. A Weöres Sándor Színház Miért szép? rendezvényeiből is ismert művész most a Fragmenta Silenti nevet viselő kiállításával tette színesebbé a napunkat. A cím magyarosítva a részletek némasága ami tökéletesen passzol ehhez a képgazdagsághoz. Belépve a Szombathelyi Képtár emeletére olyan érzésünk támadt, hogy ami szín létezik az világon, az most erre a pár négyzetméterre lett bezsúfolva néhány centis vagy éppen több méteres alkotásokra festve. A néma részletek óriási erővel szólnak, hogy egy energiamező kellős közepén találjuk magunkat.

A kiállítást Készmán József nyitotta meg, aki kimondta, amit mondani akarunk: zavarba ejtően gazdag és hatalmas ez a tárlat. „Nem is sikerülhet a teljesség, ez csak inkább egy kísérlet, felvillantás. De mégis egy fél évszázados művészet elénk tárása a tét. Oroszy Csaba létrehozója és gazdája a képeinek, így válik önmaga kurátorává is.” Úgy folytatta, hogy Oroszy nincs tekintettel a terekre és az időkre, hiszen szabadon mozog bennük.

Most 30 év munkáját a lendületes, szenvedélyes, sajátos képi világot megjelenítő festmények mellett válogatását láthatja közönség rajzaiból, vázlataiból, képregényeiből, filmjeiből láthatjuk március 15-ig a Szombathelyi Képtárban. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére