Őrizetbe vette a NAV Czeglédy Csabát

Frisss/MTI/pestisrácok - fotó: Frisss.hu • 2017. június 14., szerda •
A szombathelyi MSZP-s képviselő mellett további öt személyt vettek őrizetbe egy összehangolt akció során.
Őrizetbe vette a NAV Czeglédy Csabát

Őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád megyei igazgatósága az MSZP-nek és a DK-nak is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi képviselőt (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) - értesült a PestiSrácok.hu szerdán. A hírportál információját a hatóságok nem erősítették meg, a máskor a PestiSrácoknak készségesen nyilatkozó politikust pedig két napja nem érték el. 

A PestiSrácok.hu úgy értesült, hogy a megyei NAV igazgatóság nyomozói több helyszínen - Szombathely, Sümeg, Budapest, Csabrendek - tartottak házkutatást és hat embert őrizetbe vettek, majd költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A PestiSrácok úgy tudja, a gyanúsítottak egy Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást.

A portál úgy értesült, Czeglédy szombathelyi irodáját kedden ügyész jelenlétében feltörték, majd házkutatás tartottak, rendőrök jelenlétében. Ekkor a baloldali politikust a rendőrök még nem tudták elérni, később azonban megtalálták és társaival együtt a szegedi NAV épületébe vitték kihallgatásra, ahol őrizetében vették őket. A portál szerint az illetékes ügyészség mind a hat gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartoztatást, amelyről a Szegedi Járásbíróság csütörtökön dönt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére