Ön is kipróbálná, milyen kajakozni a Csónakázó tavon? Ráadásul ingyenesen?

frisss.hu, fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 06., szerda •
Mostantól megteheti, csak ne felejtsen el előre bejelentkezni.
Ön is kipróbálná, milyen kajakozni a Csónakázó tavon? Ráadásul ingyenesen?

Új programsorozatot indít a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja Városi Rekreációs Program néven. A programsorozat részeként 2016. április 5-től kajakozni és kenuzni is lehet a Csónakázó tavon. Ingyenesen. Az ötletgazdát, Polgár Tibort,  a SZOESE elnökét, az NYME SEK Sporttudományi intézetének igazgatóját kérdeztük.

- Az öteletet egy 60-as évekből származó fénykép adta, ami az akkoriban létesült Csónakázó tavat mutatja, tele csónakokkal és kajakokkal. Ebből aztán az évtizedek alatt kikoptak a kajakok, csak a csónakázási lehetőség maradt meg. Úgy gondoltuk, hogy  most, amikor ilyen szépen megújult a környék és rengetegen használják a partot sportolásra, miért is ne használnánk ki a víz adta lehetőségeket is. Az egyetem sportegyesülete pályázati forrásból 10 kajakot vásárolt, de emellett vannak 3-4 személyes kenujaink is. Az Önkormányzat támogatja egyesületünket, mi pedig egy szerződés keretein belül örömmel vállaltuk, hogy különböző sportprogramokat szervezünk és valósítunk meg a városban. Ennek része a kajakozás lehetőségének biztosítása. 

Nem kell a szomszédba mennie a Frisss Médiának, ha bátorságról, vagányságról van szó, hiszen itt van nekünk egy Farkas Benink, aki a roncsderbin is évről-évre halált megvető bátorsággal és ördögi ügyességel képviseli cégünket. Így történt a kajakkal is, ugyanis szerettük volna személyes tapasztalattal kiegészítve bemutatni ezt az új városi attrakciót. Nos, Beni  szerda délután vízre szállt, és bár az elején ingatagnak látszott a "helyzet", sőt, viccesen elhangzott az a mondat is, hogy "bizonyos százalék veszteségként is elkönyvelhető", végül szárazon hagyta el a "bevetési területet", nem borult fel a kajakkal. "Hatalmas élmény!" - mondta Beni, "mindenkinek csak ajánlani tudom!"

Aki szívesen kipróbálná a vízen száguldást, annak itt kell bejelentkeznie e-mailen. Mostantól június elejéig, aztán majd ősszel ismét, minden hét kedd, szerda, csütörtökjén, délután négy órától lehet vízre szállni, természetesen szakemberek segítségével.

közösség

további frisss

lap tetejére