Októberfeszt: a világ legnagyobb sörfesztiválja Szombathelyre költözik!

Szita Róbert • 2017. október 02., hétfő •
Érdemes lesz október 13-15 között a Történelmi Témaparkba látogatni, hiszen a Gastro Trio, az Októberfeszt Budapest Official és az ŐrvidékHáz szervezésében, München, Párizs, New York és Budapest után Szombathelyre látogat a Paulaner. Bíró Gábor főszervezővel beszélgettünk.
Októberfeszt: a világ legnagyobb sörfesztiválja Szombathelyre költözik!

Akik idén részt szeretnének venni Európa legnagyobb sörünnepén, azoknak ősszel nem kell egészen Münchenig utazniuk, hiszen most Szombathelyen is átélhetik a legnagyobb sörfesztivál minden örömét.

Mikor és hol lesz Szombathelyen az Oktoberfest?
Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy München, Párizs, New York és Budapest után 2017-ben az Oktoberfest első alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Történelmi Témaparkban, október 13-15 között. 2000 m2-es eredeti, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral, hazánk legnagyobb  együtteseivel, az első napon, pénteken a Republic-kal, a második napon, szombaton az ország legnépszerűbb retro sztárjaival, a záró napon, vasárnap pedig a Wellhello-val készülünk, emellett minden nap hangulatidéző sramli zene is a kilátogatók szórakozását szolgálja majd. 

Nemcsak koncertek, finomságok is bőven lesznek…
Valóban, hiszen vendégeink a fesztiválon különleges bajor ételspecialitásokat kóstolhatnak meg. Olyan klasszikusokat ízlelhetnek, mint a Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke krumplisalátával vagy káposztasalátával, sült csülök, bajor kolbászkák és a kihagyhatatlan bajor perec, a Brezn. Az édesszájúaknak pedig szív alakú mézeskaláccsal, császármorzsával és forró rétessel kedveskedünk.

És milyen sörökkel lehet ezeket a finomságokat leöblíteni?
A bajor ételek és a Paulaner mellett több, mint 30 hazai kézműves sörfőzde mintegy 200 fajta söre mutatkozik be, hogy még teljesebb legyen a kínálat és a vele járó hangulat.

Az Oktoberfestre szóló belépőket mikortól és hol lehet megvásárolni, illetve mennyibe kerülnek majd?
Érdemes elővételben megvenni a jegyeket, mert az első 3000 vendég ajándék eredeti Paulaner Oktoberfest korsót kap, melyet minden évben limitált darabszámban készítenek kifejezetten az ünnep idejére. A belépők, a jegyértékesítési pontok és a hivatalos jegyárak keddtől lesznek publikusak. 

Az Oktoberfest története 
A sörfesztivál históriája egészen 1810-ig nyúlik vissza. Mint annyi egyéb esemény, ez is az uralkodó osztályhoz köthető. Az az esemény, amely elindította az ünnepséget, I. Lajos (akkor még trónörökös) és Terézia hercegnő esküvője volt. Az esküvő utáni ünnepségre egész München hivatalos volt, és az ünnepség fénypontjaként egy nagy lóversenyt rendeztek, mert köztudott volt, hogy I. Lajos kedveli a sportokat. Az ünnepség helye a München szélén lévő rét volt, amelyet attól kezdve Terézia-mezőnek neveztek.

Az európai emberek jó részének és minden német lakosnak az Oktoberfest az egyik legnagyobb őszi sörünnep. A több mint 200 éves ünnep összehozza az európai sörkedvelőket, és ezzel létrejön a világ legnagyobb sörfesztiválja!


 

közösség

további frisss

lap tetejére