Nyomasztó thrillert is forgathatnánk, az időjárás adott hozzá

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 23., hétfő •
Az átlagosnál hidegebb időt kapunk január utolsó hetében, ráadásul számottevő változásra sincs esély.

A hétvégén a ködös reggeleket megtörte néhol a napsütés, ennek köszönhetően napközben már a nulla fokot karcolta  hőmérő hiányszála. Hiába vártuk a felmelegedést, mert azt úgy fest elnapolták az égiek. Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője pedig további rossz hírekkel szolgált:

A hétvégén tapasztalt csendes, ködös téli idő nem sokban fog változni - mondta a szakember. Az alacsony szintű rétegfelhő miatt napsütésre nem számíthatunk, ráadásul emiatt a hőmérsékletet is alacsonyan tartja. Ennek köszönhetően csípős hideg vár ránk, ráadásul a légnedvességben is változás áll be, ezért zúzmaraképződésre is számítanunk kell. Éjszaka -8 és -10 fok várható, de a napsütés hiánya miatt a nappali felmelegedés sem lesz számottevő. A napi csúcshőmérséklet -3 és -6 fok körül alakul. Ha kis esély van a felhő felszakadozására, akkor nulla fokig kúszhat a hőmérő higanyszála.

Aki pedig a hétvégi jóidőben reménykedik, ezúttal csalódni fog. Egész héten marad a maihoz hasonló időjárás. Szemcsés hó, hódara és zúzmara várható, jelentősebb csapadék nélkül. Marad tehát februárig az átlagosnál jóval hidegebb, téli idő.

közösség

további frisss

lap tetejére