Nosztalgiázhatunk a Facebook régi-új funkciójával

Frisss/HVG - fotó: pixabay, HVG • 2017. augusztus 31., csütörtök •
A „visszaemlékezős” bővítmény azonban megújult és több érdekes változáson esett át.
Nosztalgiázhatunk a Facebook régi-új funkciójával

Már több mint két éve, hogy a Facebook fejlesztői bemutatták és szép lassan aktiválták azt a funkciót, amelybe minden nap belebotlanak a felhasználók. Az Ezen a napon elnevezésű bővítmény lényege, hogy felidézze tulajdonosának az elmúlt években, az adott napon történt legfontosabb eseményeit. A bevezetése óta nagy népszerűségnek örvend a legnagyobb közösségi oldal felhasználóinak körében. Nem meglepő, hogy rendszeresen belefuthatunk az ismerősök által megosztott emlékekbe is az üzenőfalon.

Úgy fest, hogy elérkezett a továbblépés ideje, hiszen bővült a tárház. Ezentúl, nem csak az adott napra lesz lehetőségünk visszatekinteni, hanem a hónap végén az adott hónap történéseiről is. Ezen kívül az évszakok múlásával is összeállíthatunk egy kis montázst. Tehát a héten ne lepődjön meg senki, ha a Facebook felajánlja a lehetőséget.

Ez a fejlesztés egyébként ismerős lehet, igaz csak az év végén és akkor is a Facebook jóvoltából állíthattunk össze egy összesítést. Ezzel pedig rendszeresen éltek is a felhasználók. Mostantól havonta és az évszakok múlásával is bővült a kör.

Lesz még egy fontos változás is, amelyet a fejlesztőknek köszönhetnek a Facebook profil tulajdonosai. Sokan panaszkodtak, hogy a kellemetlen emlékek - halálesetek - szintén megjelentek a montázsok készítésénél. A mesterséges intelligenciának köszönhetően a negatív reakciókból kiindulva megszűri ezeket az emlékeket a rendszer.

Fontos változás még, hogy megjelennek az üzenőfalon a mérföldkövek is. Ez az ismerősök számát, a szerzett lájkok mennyiségét is megünnepli, ráadásul megoszthatjuk barátainkkal, újabb lájkok begyűjtése céljából.

via

közösség

további frisss

lap tetejére