Pukler húsz gólja bronzot ért: Haladás VSE - Budaörs 32-29

szróbert • 2014. április 26., szombat •
Ez egy igazi rangadó, nagyon izgalmas és kemény meccs volt - csettintett több zöld-fehér szurkoló is a Haladás - Budaörs női kézilabda mérkőzés után. A frisss.hu-nak nyilatkozó Bölöni Roland vezetőedző pedig azt újságolta elszorult torokkal, de rendkívül büszkén, hogy bármi történik a bajnokság hátralévő szakaszában, már most bronzérmes a Haladás VSE!
Pukler húsz gólja bronzot ért: Haladás VSE - Budaörs 32-29

A tabellán bronzérmes pozíciót birtokló Haladás VSE NB I/b-s női kézilabdacsapata április 26-án este a Rohonci Úti Sportcsarnokban fogadta a 2. helyen álló, és minden bizonnyal NB I várományos Budaörs KC csapatát. 

A szombathelyi lányok remek formát mutatnak a tavaszi szezonban, eddigi 9 mérkőzésükből 8-at győzelemmel zártak, vereséget csak a tabella 1.helyén álló Szekszárdi FGKC otthonában szenvedtek. A várakozások feletti teljesítménynek köszönhetően stabilan állnak a dobogó harmadik fokán, a negyedik helyezettet 7 ponttal előzik meg, így a hátralévő négy fordulóban egyetlen pont is elegendő lehet a bronzérem megszerzéséhez.

„Annak ellenére, hogy a mérkőzés esélyese az ellenfél, úgy vélem jelenleg mi jobb formában vagyunk, összeszedettebb játékot mutatunk a szezonban. A Budaörs éppen az előző fordulóban szenvedett nagy gólarányú vereséget a bajnokesélyes Szekszárdtól. Amennyiben a lányok ugyanolyan magabiztosan állnak a mérkőzéshez, mint eddig, hazai pályán ismételten pontot szerezhetünk”- mondta még a meccs előtt Bölöni Roland vezetőedző.

Érdekesség, hogy a Szombathelyi Haladás - Mezőkövesd OTP Bank Liga labdarúgó mérkőzésen a Haladás labdarúgói és a Haladás VSE női kézilabdázói bérletet adtak át egymásnak. A bérletcsere célja az volt, hogy az NB I-es bajnokság 5. helyén álló labdarúgók és az NBI/B-ben 3. helyen álló kézilabdázók hazai mérkőzésére minél több szombathelyi szurkoló látogasson ki. A kezdeményezés sikerének előmozdítása érdekében a Haladás labdarúgói és a Haladás VSE női kézilabdázói április 26-án kilátogattak egymás mérkőzéseire, ahol közös szurkolással segítették a szombathelyi győzelmeket. A Haladás bérlettel rendelkező szurkolók ingyen tekinthették meg a kézilabda mérkőzést. Mint később kiderült, bejött a kezdeményezés, mindkét csapat nyert!

Helyszíni tudósítás a Rohonci útról
Haladás VSE – Budaörs 32-29 (14-11)
női kézilabda NB I/b bajnoki mérkőzés, Szombathely

A kezdődobást Bajomi Nagy György színművész végezte el, az első félidő után, a szünetben 14-11 volt a mieinknek.
A 35. percben ötre növeltük a fölényt, ekkor 18-13 volt az állás.
A következő percekben erősített a Budaörs, felzárkóztak három gólra, így a 40. percben 20-17-re vezettek a zöld-fehér lányok.
A 42. percben egy védésnél megsérült az addig kitűnően védő Tömő Alexandra, cserére volt szükség. A félidő közepén is hárommal vezettünk, 23-20 volt ide. 
Megtorpantunk, a 48. percben 23-22-re szépítettek a vendégek. Aztán az 50. percben emberhátrányba kerültünk, ekkor nagyon szoros, 25-24 volt az eredmény.  
Az 55. minutumban megint egyre csökkent az előny, Szendreit kiállították, 28-27 állt az eredményjelzőn.
Az 57. percre megtáltosodtunk, 30-27-re elhúztunk, a vendégek egyből időt kértek. 
Pukler húsz (!!!) gólt dobott, a végén 32-29-et mutatott az eredményjelző, megvan a bronzérem!!! Szép volt lányok! 
Bölöni Roland: Annak ellenére, hogy az ellenfelünk sokkal jobb játékerőt képvisel, mint mi, a szívünk a helyén volt, s ennek köszönhetően sikerült a győzelem. Azt gondolom, hogy parádés és bravúros meccs volt, mindig volt valaki, akinek sikerült átlendíteni a csapatot a holtponton. Nem gondoltam, hogy sikerülni fog, mégis feltettük az i-re a pontot, a sok munka meghozta a gyümölcsét. 

Az ünneplés után megint jönnek az edzések, vasárnap a Kozármisleny lesz az ellenfél, de már minden perc ajándék, hiszen sem előbbre, sem hátrább nem végezhet a csapat. 

közösség

további frisss

lap tetejére