Női kézilabda: az NB I/B középmezőnyében végezne a Haladás VSE

frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 21., csütörtök •
Sajtótájékoztatón mutatták be a Haladás VSE kézilabda szakosztályának új játékosait és szakmai stábjának tagjait. A csütörtöki eseményen megtudtuk, hogy Hamar Zoltán vezetőedző irányításával – július közepén – 16-18 fős keret kezdi meg a közös munkát.
Női kézilabda: az NB I/B középmezőnyében végezne a Haladás VSE

 

A sajtótájékoztató elején Horváth Norbert, a HVSE elnöke elmondta, hogy a zöld-fehér klub kézilabda szakosztálya újraszerveződött és a felnőtt csapat a 2016/2017-es idényben elindul az NB I/b-ben, az utánpótlás-nevelés pedig újra szombathelyi bázisra épül majd. 


Ezt követően bemutatkozott a szakmai stáb, Gál Sándor szakosztályvezetőről megtudtuk, hogy NB-s játékosként 25 éves kézilabdás múlttal rendelkezik, de a strandkézilabdában is szerepet vállalt, még csapatvezetőként is dolgozott. 
A célunk, hogy újra sikerre vigyük a HVSE kézilabda szakosztályát – hangsúlyozta a legfőbb feladatot Gál Sándor.  

A HVSE kézilabdázóinak edzője, Hamar Zoltán is bemutatkozott a sajtó képviselőinek. A zöld-fehérek mestere előbb Veszprémben, majd Balatonfüreden kézilabdázott, de Székesfehérvárott is játszott. 
A Barabás KC és a Siófok – voltak edzői pályám eddigi állomásai. Szeretném, ha 2-3 év múlva, de legkésőbb a klub 100 éves jubileumának esztendejében, vagyis 2019-ben 1. osztályú csapata lenne Szombathelynek – tette hozzá Hamar Zoltán.   

A HVSE új játékosainak bemutatkozása során megtudtuk, hogy Márkus Dalma, Doncsecz Dorina, Bolfán Nikolett és Kiss Nóra is játszott már korábban a szombathelyi zöld-fehéreknél. Ők mindannyian az NB II-es Sárvár csapatától érkeznek Szombathelyre, míg Sebestyén Noémi Mosonmagyaróvárról, Gattyán Adrienn pedig Győrből igazol a Haladásba. 

Márkus Dalma a frisss.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy jelenleg a fővárosban tanul, de nagyon örült a lehetőségnek, és már alig várja, hogy újra zöld-fehér színekben kézilabdázhasson. 


Jelenleg a Vasasban edzek, szeptembertől pedig hétfőn-kedden egyénileg tanulok majd, így szerdától teljes erőmmel a Haladásra tudok koncentrálni – közölte Márkus Dalma. 

A sajtótájékoztató végén kérdésekre válaszoltak a szakmai stáb tagjai. Hamar Zoltán a frisss.hu kérdésére elmondta, hogy az NB I/B-s bajnokságra történő felkészülést július közepén kezdik meg napi 2 edzéssel, valamint egyéni képzésekkel. 
A tervek szerint 16-18 kézilabdázóval kezdjük meg a felkészülést, a kapusok edzéseit Szabó Péter kapusedző irányítja majd. Szeretnénk, ha minél hamarabb kialakulna egy erős mag, amelyet elsősorban fiatal játékosokkal képzelünk el, de rutinos játékosokkal is kiegészítjük majd a csapatot. 2019-ben 100 éves lesz a Hali, addigra szeretnénk, ha egy jó erős csapat állna össze. Az első szezonban a középmezőnyben szeretnénk végezni, szerintem a 3-7. helyre érhetünk oda, 3 év múlva pedig szeretnénk feljutni az NB I-be – tette hozzá Hamar Zoltán. 

A sajtótájékoztató végén Márkus Dalma, Doncsecz Dorina, Kiss Nóra, Bolfán Nikolett, majd Sebestyén Noémi és Gattyán Adrienn is aláírta az egyelőre 1 esztendőre szóló szerződését.

 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére