Női foci: a 17 éves lányok jobbak, mint a portugálok!

szróbert-HCs • 2014. október 11., szombat •
Fegyelmezett, koncentrált játékkal, szoros védekezéssel és gyors kontrákkal sikerült meglepni a portugálokat - nyilatkozta honlapunknak Lévay Andrea szövetségi edző. A mieink a női U17-es Európa-bajnoki selejtező 3. csoportjában, a Király Sportcentrumban Kocsán Petra góljaival és a szombathelyi Magyarics Zoé kiváló játékával 2-0-ra diadalmaskodtak a luzitánok felett. A hármas sípszó után pedig a fotónkon látható módon, önfeledten örültek a magyar lányok a szurkolókkal együtt.
Női foci: a 17 éves lányok jobbak, mint a portugálok!

Magyarország - Portugália 2-0 (1-0)
Magyarország: Varga Luca - Csányi Diána, Rozmis Gabriella, Németh Hanna, Pilán Tímea - Török Kitti (Zágonyi Barbara, 78.) - Grúber Brigitta (Krascsenics Csilla, 58.), Szakonyi Emese (Vancsik Viktória, 69.), Kocsán Petra, Magyarics Zoé - Krascsenincs Petra
 
Portugália: Oliveira - Costa, Ines Galvao, Machado, Vieira - Fong, Gomes, Amado, Pereira - Seca, Silva

A Lévay Andrea vezette válogatott nehéz csoportba került a sorsoláskor, a minitorna három riválisából kettőt, a svájci és a portugál együttest is előkelőbb helyen áll az európai rangsorban. 
Az első félidő alapvetően kiegyenlített játékot hozott, sokáig nem alakult ki gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem, bár a szögletek száma mutatta a mieink fölényét. Negyven perc után 4:0 volt a szögletarány. A játékrész hajráját aztán megnyomták a mieink: a 29. percben Krascsenics Petra szép bal oldali szólója után Magyarics Zoé 11 méteres lövésekor még védett a kapus, ám három perccel később Kocsán Petra kapott középen remek kiugratást, eltolta a labdát a kapus mellett, és higgadtan, a menteni próbáló védő lába mellett az üres kapuba lőtt (1-0). A 38. percben nagy egyenlítési lehetőséget hagytak ki a portugálok: a félidő egyetlen védelmi megingása után Varga Luca az utolsó pillanatban vette fel a labdát az üresen álló támadó, Maria Silva elől. 

A szünet után, a vezetésnek és a magyar válogatott bátrabb játékának köszönhetően állandósult a mieink fölénye. Az 54. percben csapatkapitányunk, Krascsenics Petra jobb oldali beadása után a portugál védők nem tudtak felszabadítani, és Kocsán Petra közelről nem hibázta el gólszerzési lehetőségét, öt méterről a kapuba lőtt, megszerezve saját és csapata második találatát (2-0). A mérkőzés hátralévő részében a magyar válogatott magabiztosan tartotta az eredményt, a portugálok csak kisebb helyzetekig jutottak a Király Sportcentrumban, így az eredmény nem változott, csapatunk megérdemelt győzelemmel kezdte az Eb-selejtező tornát. 

A csoport másik mérkőzésén a svájciak magabiztos, 5-0-ás győzelmet arattak az azeriek ellen.
A mieink legközelebb hétfőn lépnek pályára, a büki meccsen Azerbajdzsán lesz az ellenfél. Csütörtökön pedig újra Szombathelyen szerepel a magyar női U17-es válogatott, akkor Svájc ellen focizunk majd. Hajrá lányok!

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére