Néhány tipp a Berzsenyi tér felé közlekedőknek

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 23., csütörtök •
A munkálatok már megkezdődtek, de sokan nem ismerik a KRESZ-táblákat, és nehezen boldogulnak a kialakult új helyzettel.
Néhány tipp a Berzsenyi tér felé közlekedőknek

A Szent Márton-terv során a Berzsenyi tér mellett a szomszédos utcák képe is megváltozik hamarosan. A fejlesztés miatt több változással is szembesülhetnek a közlekedők. A Kőszegi utca egy részét kétirányúsították, a Savaria mozitól kezdve az utca jobb oldalán már nem lehet parkolni, így aki a belváros közelében szeretne parkolni, mostantól a Mártírok terén vagy az Uránia udvar parkolóhelyeit válassza.

A kétirányú forgalmi rendet közlekedési jelzőlámpákkal irányítják, de figyelni kell a táblákra is. Fontos változás, hogy a Széchenyi utcáig már nem érdemes menni, hiszen megkezdődött annak felújítása, a taxi megállóknál van lehetőség megfordulni. Majd visszafelé a mozinál a jobbra irányító táblánál a Mártírok tere felé fordulni.

Kiss Sándor a Swietelsky Magyarország Kft. munkatársa elárulta, hogy hamarosan a gyalogos forgalmat érintő változás is várható.

A Berzsenyi tér felújítási munkálatainak I. üteme a Széchenyi utcában zajlik. Néhány napon belül a Fő tér irányából érkező gyalogosok csak a jobb oldalon található járdát tudják majd használni. Erre a bontási munkálatokat követően kerül majd sor, várhatóan a jövő hét elején. Egyébként a korlátozás a főiskola épülete előtti járdát is érinti. A jelenlegi szélességének a felén tudnak meg a lakosok közlekedni - mondta el a Frisss.hu érdeklődésére Kiss Sándor.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére