Ne hagyd, hogy legyűrjenek az ünnepi fogások!

Szerző: Frisss.hu/blikk.hu/life.hu - Fotó:telallergia.blog.hu • 2016. december 27., kedd •
Gyomorégés, puffadás, székrekedés? Felejtős!
Ne hagyd, hogy legyűrjenek az ünnepi fogások!

Ünnepek alatt a nehéz ételek, az alkohol és a stressz együttes hatásától könnyen gyomorbántalmaink lehetnek. De hogyan előzhető meg a baj úgy, hogy közben nem kelljen teljesen lemondanunk a finom falatokról?   

Gyomorégés

Ezt elsősorban a zsíros ételek váltják ki, amik növelik a reflux kialakulását is. Ezt úgy kerülheted el, ha nem  tömöd teljesen tele magad és minél kevesebb alkoholt fogyasztasz. Sokat segíthet az is, ha minden étkezés után pihensz 30 percet. Bármekkora a kísértés, este 8 után hanyagold a falatozást.  

Fotó: life.hu

Puffadás

A puffadást a szénsavas italok, a káposzta, az aszalt gyümölcsök, a élesztőt, cukrot tartalmazó ételek váltják ki. Hogy megelőzd a kellemetlen érzést, mértékkel fogyaszd ezeket a finomságokat és lehetőleg csak buborékmentes vizet igyál. 

Székrekedés

Ha elegendő folyadékot és rostot fogyasztasz, akkor az emésztésed is a megfelelő ritmusban zajlik. Minden étkezésnél alaposan rágj meg minden falatot, igyál 1-2 pohár vizet, egyél egy kis zöldséget és tegyél egy rövid sétát. Ha ez sem segít, akkor előkerülhet a hashajtó. 

via Life, Blikk

 

közösség

további frisss

lap tetejére