Napközis táborral (is) készül a Haladás kézilabda szakosztálya

Frisss/Haladás - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2017. május 29., hétfő •
Gál Sándor szakosztályvezető értékelte az elmúlt bajnoki évadot és betekintést nyújtott az elkövetkezendő időszak terveibe.
Napközis táborral (is) készül a Haladás kézilabda szakosztálya

Nyugtával dicsérd a napot - tartja a régi mondás. A Haladás VSE kézilabdázóinak egy új csapattal kellett felvennie a versenyt. Azonban nem csak a bajnoksággal kapcsolatosan nyilatkozott Gál Sándor szakosztályvezető, aki rendkívül eseménydús nyárra számít.

Pár szót említsünk az idei évről. Hogyan értékeli ezt a szezont?

Ha a felnőtt csapatot nézzük, sajnos nem tudtuk elérni a kitűzött célt. Szerettünk volna legalább a 8. helyen végezni a bajnokságban. Nagyon nehéz és kemény év áll mögöttünk. Komplex feladat volt hirtelen és gyorsan indítani egy NB1/B-s csapatot, főleg, akik még nem játszottak együtt, és szinte az egész stáb új a kézilabdában. Visszagondolva sok hibát vétettünk, és jó pár dolgot másképp csinálhattunk volna, de mint tudjuk, utólag okos az ember. Ennek ellenére pozitívnak ítélem meg ezt az évet. Nem voltak nagy elvárásaink, mert hosszú távon szeretnénk felépíteni egy jól működő rendszert, és ez magában hordozza a hibák lehetőségét is.

Mik a tervek a következő szezonra?

Mindenképp erősítenünk kell a felnőtt csapatot. Szeretnénk az NB1/B-s jogot megtartani és a következő évben is ebben az osztályban indulni. Az új Haladás Sportkomplexum méltó helyet fog biztosítani a zöld-fehér kézilabda számára, és már nem csak lányok, hanem fiúk is élvezhetik az új csarnok adta lehetőségeket. Szeretnénk a saját feladatainkra fókuszálni és a nagy csapat mellett egy jól működő stabil felmenő rendszert kiépíteni a gyerekek számára. A komplexum segítségével elérhető és élvezhető életpálya modellt tudunk felállítani a felnövekvő generációnak.

Apropó, honnan jött az ötlet, hogy fiú vonalat is indítson a Haladás?

Már tavaly februárban felmerült az ötlet, de úgy döntöttünk, hogy az első év tapasztalataiból építkezve, a 2017/18-as szezonban már indítunk fiú utánpótlást is, de természetesen a lány vonalat is tovább erősítjük! Szeptembertől négy korosztályban tudjunk fogadni a gyerekeket.  A fiú vonalat Takács Gabriella vezényli, személyében egy nagyon szimpatikus és agilis edzőt ismerhettem meg. Bízom a sikeres, közös munkában.

Mik a tervek a nyárra? Készülnek valamilyen programmal vagy táborral?

A bajnokságnak vége, már javában zajlik a következő év felépítése, hiszen pár hónap és indul a bajnoki szezon. Nincs idő tétlenkedni és komoly döntéseket kell meghoznunk. A sikerhez idő kell, és hosszú utat kell megtennünk még, hogy eredményeket érjünk el.

Természetesen szervezünk egy nyári napközis tábort a gyerekeknek. Szeretnénk, ha minél több fiú és lány kedvet kapna a kézilabdához és akár szeptembertől a Haladás színeiben tudnának sportolni az új létesítményben. A tábor két turnusban kerül megrendezésre június 19-től 23-ig és 26-tól 30-ig. 7 éves kortól várjuk a jelentkezést a napközis táborunkra. Jelentkezni e-mailben vagy telefonon lehet. Az edzőtábor előtt még meghívást kaptunk a répcelaki csarnok avatójára, ahol egy barátságos mérkőzéssel ünnepelhetjük az új létesítmény átadását.

Jelentkezni a táborra és bővebb információt kérni a következő elérhetőségeken lehet:
Takács Gabriella + 36 20 959 7518
takacs.gergo@haladasvse.hu

közösség

további frisss

lap tetejére