Mucsi Péter: A kötelező győzelmek a legnehezebbek

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 27., péntek •
Szombaton a veszprémi együttes vendégeskedik Szombathelyen.
Mucsi Péter: A kötelező győzelmek a legnehezebbek

A Haladás VSE-Sportiskola női röplabda csapata remekül kezdte az idei esztendőt. Egy hosszabb szünet után egyből egy rangadóval nyitották a szezont dr. Mucsi Péter tanítványai. A kezdeti akadozó játékot követően magára talált a zöld-fehér együttes és szép lassan felőrölték riválisukat. Azonban hiba lenne a Balatonfüred felett aratott győzelmet túlértékelni. Épp ezért óvva inti tanítványait is a szombathelyiek vezetőedzője:

Felkészülési mérkőzés híján nehéz volt felpörgetni a lányokat a találkozóra. Ráadásul a mérkőzésen volt egy kisebb hullámvölgy is, amelyből azonban sikeresen kijöttünk. A győzelmet nem adta olcsón ellenfelünk, de nem szabad elbíznunk magunkat.

Valami készül Szombathelyen - megvan a siker receptje?

Szombaton az a Veszprém érkezik, amely tavaly nagyon jó erőt képviselt.

Valóban, de azóta náluk is történt változás a keretben. Jelenleg a csoport hátsó részébe tartozó csapat ellen, feltétlenül be kell gyűjtenünk a bajnoki pontokat. Persze azt is tudom, hogy ezek a kötelező győzelmek bénítólag is hathatnak a lányokra. Épp ezért úgy kell fejben hozzáállni a találkozóhoz, hogy mentálisan is felkészültek legyünk, nem lebecsülve az ellenfelünket.

Azután pedig jöhet egy igazi mumus...

Kalocsára megyünk, amelynek egy furcsa apropója is lesz. A diákolimpiai érintettség miatt, több játékosunkra nem számíthatunk. A felnőtt keretet is érinti, de inkább a junior csapatunk miatt fájhat a fejünk. Végül a Közgáz ellen zárjuk az alapszakaszt, remélhetőleg arra teljesen összeállunk és a rájátszásban már csak finomítanunk kell a játékunkon.

Haladás - Veszprém
Január 28. - 17 óra
Szombathely, Sugár úti sportcsarnok

közösség

további frisss

lap tetejére