Motoros szezonnyitó csepergő esőben

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 15., szombat •
Több percig ,,élvezhették” a közlekedők, hogy városunk több csomópontján is megállt a forgalom szombat kora délután. A Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesület szervezésében – rendőri biztosítás mellett – több száz motoros gurult át a városon.
Motoros szezonnyitó csepergő esőben

A IX. Szezonnyitó motoros felvonulás keretében a Bartók Béla Körútról, a Hotel Claudius melletti kavicsos parkolóból rendőri biztosítással indultak a kétkerekűek, amelyek között igazi motorcsodák, Harley Davidsonok, Hondák, Suzukik, Kawasakik és Piaggiok is feltűntek.

A start előtt sokan kilátogattak megcsodálni a nem mindennapi látványosságot, volt, aki beszélgetésbe is elegyedett a motorosokkal, akik között csinos lányokat is felfedezhetett jó szemű fotós kollégám. 

Szombaton kora délután a rendőrség biztosította az útvonalat, mely a Bartók Béla körutat követően, a Vörösmarty utcát, a Szent Márton utat, Hunyadi utat, a Szent Gellért utat, végül pedig a Körmendi utat érintette, majd a hagyományokhoz híven a Végállomás Klub jóvoltából idén is gulyással várták a felvonuláson résztvevőket.

A motoros szezon megnyitása volt a legfőbb célunk a rendezvényen, ahol immár kilencedik alkalommal is a biztonságos közlekedésre, illetve arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a jó idő beköszöntével a motorosok is megjelentek az utakon – nyilatkozta még az indulás előtt honlapunknak Sinkovits Tibor főszervező, a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesület elnöke, aki a balesetek megelőzését, a vezetéstechnikai tréningek és motoros felvonulások szervezését sorolta az általa vezetett egyesület legfőbb feladatai közé.  

A közel négyszáz motoros között a Nyugati Szél Motoros Egyesület tagjai is szép számban sorakoztak fel a startnál. A szombathelyi, jáki és szentpéterfai motorosok nevében Kovács Péter elmondta, hogy húsznál is több kétkerekűvel képviseltetik magukat a szezonnyitón.

Az évadnyitó gurulásra jó hangulatban érkeztünk, az ilyen találkozások alkalmasak arra, hogy egyeztessük az éves programjainkat. A következő túránkat két hét múlva Budapest környékére, illetve Szlovákiába szervezzük, de a három nap során a Bakonyba is ellátogatunk – tudtuk meg Kovács Pétertől.  

Egy közlekedési hír a végére: a motorosok a közlekedési szabályokat maradéktalan betartották, baleset nem történt.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére