Mostantól modern fűnyíró traktorral tarthatják rendben a Történelmi Témaparkot

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 27., csütörtök •
Puskás Tivadar polgármester is kipróbálta azt a fűnyíró traktort, melynek megvásárlását saját és Sátory Károly körzeti képviselő keretéből biztosították és a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány részére csütörtökön már át is adták.
Mostantól modern fűnyíró traktorral tarthatják rendben a Történelmi Témaparkot

A közalapítvány munkatársától, Babos Bálinttól érkezett a kérés pár hónappal ezelőtt, hogy a Történelmi Témapark és közvetlen környezete rendben tartása érdekében fűnyíró traktorra lenne szükség.  A kérés nyitott fülekre talált és a rendkívül modern, 24 lóerős, 340 liter űrtartalmú gyűjtőkosaárral rendelkező, 2 hengeres, benzinmotoros, rengeteg extrával felszerelt traktor már meg is érkezett.

Az 1 millió foront értékű eszközt a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány részére Puskás Tivadar polgármester és Sátory Károly saját képviselői keretéből biztosította, ezzel is támogatva az alapítvány munkáját.

Az ünnepélyes átadáson Puskás Tivadar miután személyesen is kipróbálta a nagy értékű eszközt, azt kívánta, hogy a karnevál ideje alatt már a kilátogatók is megtapasztalhassák a fűnyíró és kezelője áldásos tevékenységét , s ezáltal rendezett körülmények fogadják majd a karneválozókat. 

Sátory Károly, a körzet képviselője hozzátette, hogy a traktor nemcsak a Történelmi Témaparkban, hanem a körzet egyéb területein is tevékenykedik majd. Így a szombathelyiek akár a Gayer-park, a KRESZ-park, vagy éppen az Aréna utcai óvoda környékén találkozhatnak a traktorral, amely ily módon a Szompark-nak is besegíthet. 

 

A polgármester és a körzet képviselője által átadott eszközt a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke vette át.

Csapláros Andrea a helyszínen honlapunknak örömmel mondta el, hogy a traktort nemcsak fűnyírásra, hanem a téli időszakban hóeltakarításra is tudják majd használni. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére