Most megtudhatjátok, hogy lesz-e hó Vas megyében az ünnepek alatt

Szerző:Frisss.hu - Fotó: wallpapersafari.com • 2016. december 23., péntek •
Az időjárásról Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét kérdeztük.
Most megtudhatjátok, hogy lesz-e hó Vas megyében az ünnepek alatt

Az elmúlt egy héten folyamatosan fagyos, hideg idő volt. Sőt, több helyen még a fák ágain is megjelentek a zúzmarák, csodálatos téli látványt nyújtva ezzel az arra járóknak. De az ünnepek alatt is marad a télies időjárás? Mennyi esélyünk van egy hófehér karácsonyra? Erről kérdeztük Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét.  

December 24-én, szombaton egy kicsit változik az időjárás. Csapadék nem várható, de délután, illetve éjszaka gyenge hidegfront vonul át fölöttünk. Kicsit megélénkül az észak-nyugati szél, ami megtisztítja a levegőt és a ködfelhőzet is eltűnik.

December 25-én nem árt vigyázni, ugyanis ónos eső is előfordulhat. Vas megyében nagyjából 1-3 milliméter csapadék várható. Az enyhüléssel emelkedik a hőmérséklet is, napközben akár 5-8 fok is lehet.

December 26-án lassan csökken a felhőzet, tovább élénkül az észak-nyugati légáramlás. A hőmérséklet 5-8 fok körül lesz, de helyenként akár 10 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Az ünnepek után újra anticiklon épül ki felettünk, így valószínűleg szilveszterre visszatér a párás, ködös idő és csökken a hőmérséklet ismét.

közösség

további frisss

lap tetejére