Miért érdemes harminc éves kor felett oltár elé állni?

Frisss • 2016. november 10., csütörtök •
Összegyűjtöttünk néhány érvet, mi szól mellette.
Miért érdemes harminc éves kor felett oltár elé állni?

Aki oltár elé áll, tiszta szívből teszi és reménykedik, hogy jól választott. Azonban a csalódás elkerülése végett nem árt érzelmileg is felnőni - állítják a szakemberek. Sajnos társadalmunk egyik kellemetlen velejárója a válás. Szomorú statisztikai adat, hogy az esküvők számának mintegy fele szakítással végződik. Ráadásul ez az adat rémisztő tempóban emelkedik a világon, így Magyarországon is. A szakemberek egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy a generációváltás következtében kitolódik a fiatalok lelki érésének folyamata. A felnőtté válás ugyanis nem kor függvénye. A legfrissebb kutatások eredményeképp kiderül tehát, hogy miért nem ajánlott fiatalon beleugrani a házasság intézményébe. (Természetesen vannak kivételek, de pont ők erősítik a szabályt!)

Egoizmus

A fiatal felnőttek fejetlenül élnek a vakvilágba, próbálnak helytállni, miközben leginkább önmagukat keresik. Ezzel szemben az idősebb korosztály képviselője több nyitott kérdésre is megtalálta már a választ, és pontosan tudja mit nyújthat párjának. Ezzel szemben a huszonévesek többsége saját akaratát erőlteti rá szíve választottjára.

Csalódások kezelése

A legtöbb ember 30 éves korára több csalódást élt meg, ami természetesen nem jó, de az élet velejárója. Az érzelmeinket ugyanúgy meg kell ismerjük, így a pozitív és a negatív élményeket is kezelnünk kell. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyik kapcsolatból fejest ugranak a másikba. Ennél nagyobb butaságot nem is tehet az ember, hiszen ez nem megoldás. Ilyenkor óhatatlanul is hasonlítani fogjuk aktuális párunkat az előzőhöz, ami senkivel szemben nem korrekt.

Önismeret

Ez a pont szervesen kapcsolódik az előzőhöz, itt viszont nemcsak az érzelmi töltetre gondoltak a szakemberek. Tisztában kell lennünk adottságainkkal, tulajdonságainkkal, ezáltal a hibáinkkal is. Tegyük szívünkre a kezünket: valóban úgy ismertük magunkat huszonévesen, mint harmincon túl? Amennyiben a válasz igen, valószínűleg hazudunk. Ezt ugyanúgy bizonyítják az elkészült felmérések. Tehát a csalódások megélésén és feldolgozásán túl, el kell fogadjuk magunkat, a korlátainkat, valamint tisztában kell lennünk hibáinkkal is.

Tapasztalat

Szó esett az önismeretről és az érzelmi kudarcok megéléséről. Fel a fejjel, hiszen ezután is van élet. Legyen szó munkahelyről, vagy szabadidős tevékenységről, ezekben is helyt kell állni. Embere válogatja, de 30 évesen nem esel kétségbe, ha egy nehezebb perióduson kell átmenned. Egy pályakezdő fiatalnak az elhelyezkedés jelenthet gondot, de a harmadik X-et betöltők - ismerve a mai munkaerőpiacot - a munkanélküliség, és a határidős projektek rémét legalább egyszer átélték .

Céltudatosság és karrier

Mindenkinek voltak olyan vágyai, amelyeket el szeretett volna érni! Az élet azonban nem habos torta, így a realitások talaján élve beláttuk, hogy nem válhat mindenkiből űrhajós, popsztár vagy milliomos filmproducer. Viszont a lelkesedéstől fűtve és az érdeklődési körnek megfelelő irányban gondolkodó felnőtt tudja, milyen célokat érhet el. Fontos még az is, hogy harmincévesen már megtanulunk kiállni az igazunkért, ésszerűen érvelünk, ami megfontoltságunkat is bizonyítja.

Pénzzel való bánásmód

A válások többségét sajnálatosan a pénz okozza - a hűtlenség mellett. Huszonévesen nem nagy kunszt megvenni a kinézett telefont, esetleg lízingelt autóval furikázni. Egy idő után viszont megtanulja az ember kezelni és nem csak költeni a nehezen megkeresett pénzt. Épp ezért nem hátrány, ha tudatosan kezeled a kasszát.

közösség

további frisss

lap tetejére