Mészöly szerint

Szita Róbert • 2015. szeptember 26., szombat •
A sikeres hétközi kupameccs után újra a bajnokságra koncentrálnak Mészöly Géza ,,fiai”. A tabella második helyen álló szombathelyi zöld-fehérek a kiesési zónában tanyázó Vasas csapatát látják vendégül. A frisss.hu 18 órától online tudósít a meccsről.
Mészöly szerint

A tabella 11. helyén álló Vasas neve mellett 3 győzelem és 6 vereség áll, míg a 2. pozíciót elfoglaló mieink 4-4 győzelmet és döntetlent értek el, emellett 1 vereséget szenvedtek. A Haladás egyetlen veresége még az első fordulóban történt, a még mindig hibátlan Ferencváros 2-0-ra győzött a Rohonci úton. Mészöly Géza vezetőedzővel beszélgettünk. 

Mire számít a Vasas ellen?
Mindenképpen arra kell törekednünk, hogy jobban játszunk, mint a Honvéd ellen. Bízom a csapat kiváló hozzáállásában és abban, hogy a játékunk a paksi meccshez hasonlóan eredményes lesz. Sok helyzetet szeretnénk kialakítani és azokból legalább kétszer betalálni. Aktuális helyezése ellenére, a Vasas jó csapat és szerintem kellemetlen ellenfél lesz a várhatóan eső áztatta mély talajú pályán.  

Kilenc bajnoki meccsen mindössze hét gólt lőtt a csapat. Ma jobb lesz a támadójáték?
Igen, bízom benne. Szeretnénk, ha minél eredményesebb lenne a helyzetkihasználásunk és ezzel a szerzett góljaink számát is növelhetnénk. A lényeg azonban az, hogy eggyel többet rúgjunk, illetve fejeljünk, mint az ellenfél. Azt pedig tudjuk, hogy a kapunkban Király Gábor áll, aki csak minden második meccsen kap egy gólt. Úgy gondolom, hogy olyan csapat lesz a pályán, amely bátran támad és stabilan, valamint, ami nagyon lényeges fegyelmezetten is védekezik.

A hétközi kupameccsen mindössze négyen szerepeltek a kezdő tizenegyben a standard csapattagok közül…
A szombati meccsre kiváló felkészülési lehetőséget biztosított a szerdai Pénzügyőr elleni kupameccs. Azért adtam lehetőséget több ,,tartalék játékosnak” is, hogy formába lendüljenek és mindenki magabiztosan álljon készen arra, hogy bármikor beálljon, ha szükség van a játékára. A Pénzügyőr ellen a házi gólkirályunk, Németh Márió csereként is jó formát mutatott, gólpasszt is adott. 

A Haladás ereje továbbra is a csapatszellemben érzékelhető? 
Mindenféleképpen. Továbbra is azt érzem, hogy együtt van a csapat, mindenki jól küzd és a másikért is játszik. Csapatjátékunk alapja, hogy egymásért játszunk és együtt tesszük ki a szívünket-lelkünket, ehhez pedig még hozzájárul a tizenkettedik játékosunk, a hazai közönség is. 

A Haladás várhatóan a Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Nagy P., T.Wils, Németh M. – Gosztonyi, Popin, Halmosi összeállításban lép majd pályára. 

A Haladás – Vasas meccs szombaton 18 órakor kezdődik a Rohonci úton.  

közösség

további frisss

lap tetejére