Mészöly Géza: felkészültünk a Fradiból!

Szita Róbert - fotó: Hornyák Emőke • 2016. október 09., vasárnap •
A világbajnoki selejtezők miatt 3 hétig szünetel a honi labdarúgó bajnokság. Mészöly Géza, a Hali vezetőedzője elmondta, hogyan telt a zöld-fehér játékosoknak a ,,pihenő”..
Mészöly Géza: felkészültünk a Fradiból!

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgó-csapata az első kör, vagyis 11 forduló után 18 ponttal jelenleg a 4. helyen áll az NB I-ben. 

Hogyan telt a ,,szünet”?
Igyekeztünk tartalmasan és hasznosan eltölteni a bajnoki szünetet. Az első héten a gyors regenerálódás volt a cél, aztán pedig szerettük volna a játékosokat megdolgoztatni. Szerintem sikerült.

Jól illeszkedett a programba a felkészülési meccs?
Minden meccs fontos számunkra, a Maribor elleni meccs is az volt. Nagyon szervezetten játszottunk, nagyon jól védekeztünk, és az előrefelé játék is nagyon működött. Ennek is volt köszönhető, hogy a 13. percben már vezetést is szereztünk, majd a 2. félidőben is tudtunk még 2 gólt lőni. Annak ellenére, hogy a mariboriaknál hiányzott a 3 válogatott játékosuk, mégis úgy gondolom, hogy füléjük tudtunk kerekedni. Eredményes volt ez a meccs, jól szolgálta a bajnokság folytatására való felkészülésünket.   

Sérültek felépülésének is jót tettek ezek a hetek?
Annak ellenére, hogy időt nyertünk a szünettel, Király Gábor és Polgár Kristóf sérüléssel bajlódik továbbra is. Gyorsan javul Jánvári Gábor állapota, ám visszatérése csak 2017-ben várható. 

Szombaton már megkezdődik a bajnokság 2. köre, újra jön a Fradi. Mumus marad továbbra is a fővárosi zöld-fehér csapat?
Azt gondolom, hogy felkészültünk, teljesen készen állunk arra, hogy ambiciózus célokkal fogadjuk a Fradit. Edzőmeccsen már legyőztük őket, most már éles meccsen is illene pontot, pontokat szerezni ellenük. Eddig nagyon nagy tisztelettel voltunk a bajnok Fradi iránt, most már szeretnénk, ha ellenük is egészséges önbizalommal és hittel játszanánk. Bízunk benne, hogy sikerül folytatni az 1. körben mutatott jó szereplésünket. A 18 megszerzett pont jónak mondható, de még nagyon sokat kell tenni azért, hogy az idén hátralévő 8 forduló is hasonlóan sikeres legyen. 

A közönségre szombaton is szükség lesz…
Még fokozottabban, mint eddig. Szeretnénk jó és eredményes játékkal megörvendeztetni a minden bizonnyal nagy számban kilátogató híveinket. 

Az NB I. 12. fordulójában megrendezendő Haladás – Ferencváros bajnoki mérkőzést október 15-én, szombaton 18 órakor rendezik meg Sopronban. Legyen ott Ön is, és szurkoljon a Halinak! 

 

közösség

további frisss

lap tetejére