Mészöly Géza elégedett a Haladás őszi produkciójával

PCS - fotó: Tóth Arnold, Hornyák Emőke • 2016. december 16., péntek •
A szombathelyi csapat szakvezetője elárulta, mely játékosának teljesítményével volt megelégedve.
Mészöly Géza elégedett a Haladás őszi produkciójával

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás megkoronázta az OTP Bank Liga 2016/17-es őszi szezonját. Az utolsó fordulóban az egyik legerősebb együttes, a Videoton ellen ért el egy értékes döntetlent. A tabella hetedik pozícióját elfoglaló zöld-fehérek szakvezetőjét kérdeztük, hogy mennyire elégedett a csapat teljesítményével. Szóba került továbbá a sérüléshullám, az új igazolások lehetősége, valamint a felkészülési időszak is.

Egy rendkívül izgalmas mérkőzéssel búcsúztatta az évet a Hali. Mészöly Géza is így látja?
Természetesen. Nagyon jól kezdte a találkozót az ellenfelünk, mi pedig a második félidőre szívtuk fel magunkat igazán. Rendkívül élvezetes mérkőzésen sikerült itthon tartanunk egy pontot. A második 45 perc alapján pedig egy esetleges meglepetés is benne volt a pakliban.

A gólfelelős Gaálnak is járt a pacsi

Mennyire jellemzi ez a kettőség az őszi szezont?
Véleményem szerint sok összetevős dologról beszélhetünk. Több pozitív dolog ért bennünket, mint negatív. Már az indulásunk is remek volt, egy kemény felkészülési időszak után, nagynevű csapatok ellen hangolódhattunk a bajnokságra. A vezetőség lehetővé tett számunkra mindent ahhoz, hogy minőségi munkát végezhessünk. A Ferencváros elleni nyitófordulót követően a két hazai találkozón nem jött ki a lépés. Ezután viszont sikerült meglepnünk az MTK-t, ennek eredményeképp négy győztes mérkőzést könyvelhettünk el. Az őszi produkció mellett nagy öröm, hogy sok fiatal tette le a névjegyét a Rohonci úton. Az egész ligát nézve toronymagasan elsők vagyunk az utánpótláskorú játékosok pályán eltöltött percei tekintetében. Nyolc fiatal mutatkozott be az ősszel, ez is elárulja, hogy milyen jó az utánpótlásképzés Szombathelyen.

A keret ezek szerint nagyon egyben volt. Mégis mely játékosait emelné ki?
Ha a sportlap osztályozását nézzük, akkor nagyjából lefedi a valóságot. Mindenképpen ki kell emelni Hegedűs János teljesítményét, hiszen az első fél szezonjában stabil és kiegyensúlyozott formában játszott. Hasonlóan dicséretes produkcióval rukkolt ki Gaál Bálint, aki a hajrára gólfelelőssé lépett elő. Természetesen a kapusainkra sem lehet panasz, aki a gólvonalra állt a lehető legjobb tudását nyújtotta.

A sok sérülés miatt gyakran fájt a feje a szombathelyi szakvezetőnek

Nem lehet elmenni szó nélkül a sérülések mellett, hiszen sokan erősítették a maródiak listáját.
Sajnos ezt előre nem lehet beütemezni. Ráadásul, ha jön a baj, akkor csőstől jön. Rengeteg kulcsjátékosunk dőlt ki hosszabb-rövidebb időre. Ha egy Németh Márióval vagy David Williams-szel többen vagyunk, biztos vagyok benne, hogy pontot, pontokat nyerhettünk volna a jelenlétükkel. Igaz ez a megállapítás Király Gáborra vagy Rózsa Dánielre is.

Néhány hete egy nigériai utánpótlás labdarúgó világbajnok készül Szombathelyen. Elképzelhető, hogy a vasi megyeszékhelyen folytatja pályafutását Bambgoye?
Nagyon jó benyomást tett ránk a fiatalember. Egy könnyen beépíthető játékosról beszélünk, aki az U17-es világbajnokság döntőjében gólt szerzett. Ez önmagában jó ajánlólevél volt. Viszont megnéztük, hogy mit tud és a látottak alapján szeretnénk leigazolni. Előnyös ajánlatot is kaptunk, így valószínű, hogy Szombathelyen kezdi meg a tavaszi szezont. Persze rajta kívül is vannak szemmel tartott játékosok, de érdemi információt még nem árulhatok el ezzel kapcsolatban.

Mikor kezdi meg a Haladás a felkészülést?
Most két hétig pihenhetnek a fiúk, persze csak szolidan. Egyéni edzéstervvel készülünk, hogy januárban kemény alapozásba kezdhessünk. Horvátországban, valamint Törökországban készülünk, de több felkészülési mérkőzés is tervben van.

A Haladás felkészülési programja.
Január 9–14: Horvátország, edzőtábor.
Január 18–28: Törökország, edzőtábor.
Január 17. Mattersburg–Haladás. (felkészülési mérkőzés)
Január 31. Dorog–Haladás(felkészülési mérkőzés)
Február 3. Haladás–Austria Wien, (felkészülési mérkőzés - Sopronban)
Február 7. Oberwart–Haladás (felkészülési mérkőzés)
Február 11. Videoton–Haladás. 

közösség

további frisss

lap tetejére