Meseszép Mesevár

SzR-HE • 2015. augusztus 28., péntek •
A legtöbb szociális helyiségünket sikerült felújítani, illetve bővíteni, de a közösségi tevékenységeinket is szélesíthettük – ezt újságolta büszkén Ávár Lászlóné, a Mesevár Óvoda vezetője, miközben Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, Puskás Tivadar polgármesternek és a város több képviselőjének is bemutatta a megszépült intézményt.
Meseszép Mesevár

Autóbuszos városnézést szerveztek a sajtó és az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) harmadik ütemében résztvevők számára, hogy a fejlesztésben megvalósult eredményeket személyesen is megtekinthessék.  

Magyar-horvát óvoda
A bejáratnál Ávár Lászlóné fogadta a vendégeket, akinek rövid ismertetőjéből azt is megtudhattuk, hogy a kertvárosi környezetben, egy kastélyjellegű villa épületben 1952 óta működő intézmény eredetileg nem óvodának épült. Az egyik ovis csoport 1998-tól horvát-magyar vegyes csoportként működik, ide a város területéről és Narda községből fogadják a gyermekeket. A csoport programja pluszként tartalmazza a horvát nemzetiség anyanyelvi, kulturális és népismereti anyagát. 


A rövid bejárás során Hende Csaba elárulta, hogy bizony ő is ebben az óvodában tölthette gyermekéveit, és most nagyon örül, hogy ennyire megszépülhetett egykori játszóhelye.

A fejlesztés elemei 
Az IVS3 ütemében megszépült Mesevár óvodánál azt láthattuk, hogy a funkcióbővítő felújítás során korszerű, energiatakarékos kazánokat és fűtőtesteket építettek be, valamint belső nyílászárókat és négy új ablakot is kapott az épület. 


Ávár Lászlónétól a frisss.hu megtudta, hogy részlegesen kicserélték az elektromos vezetékeket, és világítótesteket, de kiépítették a tűz és riasztórendszereket is. A földszinten új gyermekmosdó és gyermeköltöző kapott helyet és lecserélték a tálaló konyha teljes berendezését is. 


Az épület minden helyiségét kifestették, a folyosó és az előtér új burkolatot kapott, a tetőtérben alakították ki az eddig hiányzó nevelői és titkári-és vezetői szobákat, a felnőtt öltözőt, a mosdót és a mosókonyhát, valamint a 37 m2-es közösségi célú helyiséget is.
A fejlesztés az ,,Új Városliget építése Szombathelyen” című NYDOP-3.1.1/B1-13-k-2013-0007 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére