Mérföldkő a szombathelyi kézilabda életében

szróbert • 2014. március 14., péntek •
Szendrei Barbara másfél esztendőre írta alá szerződését a Haladás VSE NB I/B-s női kézilabda csapatával. A 20 esztendős beállós leigazolása komoly erősítést jelent a szombathelyi együttesnél, hiszen a jelenleg a bajnokság 3. helyen álló együttes pár év múlva már az NB I-ben szeretne szerepelni. A frisss.hu a március 14-i sajtótájékoztatón megtudta, hogy a város önkormányzata mellett a támogató vállalkozásoknak is nagyon fontos sportág a kézilabda.
Mérföldkő a szombathelyi kézilabda életében

A sajtótájékoztató elején a Haladás VSE elnöke, Homlok Zsolt hangsúlyozta: folyamatos eredményeket ér el a kézilabda csapat, ezért is egyértelműsítette velünk a szakma, hogy legyen a csapatnak jövőképe, ne csak nevelőegyesületként működjünk, hanem a sportolók életpályája tekintetében is modellként szerepeljünk, vagyis, bírjuk rá a kézilabdázóinkat, hogy maradjanak, éljenek itt Szombathelyen. Erre kitűnő példa a mai nap, ez nem jöhetett volna létre, ha nincsenek támogatóink – tette hozzá, majd minden, a kézilabdát támogató vállalkozónak köszönetet mondott az elnök. Azt is nyomatékosította Homlok Zsolt, hogy az idényből hátralévő időszak finanszírozása megoldott.

Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében megjelenő Lazáry Viktor miután emlékeztetett a korábbi eseményekre, a sportág szombathelyi fejlődésére, a labdarúgó stadion fejlesztése mellett a kézilabda csarnok létrehozását nevezte a legfontosabbnak.

Optimisták vagyunk a jövőt illetően, de ez a sikeres pozíció nem jöhetett volna létre a rendezett és kiszámítható működés és persze a támogatók nélkül. Az idei év az első a Haladásnál, amikor adósság nélkül kezdhető az esztendő, az önkormányzat és az egyesület között létrejött szerződés is a kiszámítható működést garantálja. Szakmai kérdésbe nem szólunk bele, de anyagi és erkölcsi támogatást is nyújtunk a csapatnak. A következő években a klub 100 éves évfordulójának méltó megünneplésére készülünk, s reméljük, hogy 2019-re már NB I-es női csapata lesz a Haladásnak – emelte ki az alpolgármester.

Ezt követően Lazáry Viktor gratulált az új elnökségnek a sikeres munkához, majd ő is köszönetet mondott az egyesület támogatóinak és reményét fejezte ki, hogy a jó példa ragadós lesz és hamarosan még több támogató jelenik meg a kézilabda csapat mellett.

Az FTC - Rail Cargo Hungaria-tól a Haladás VSE NBI/B női kézilabdacsapatához aláíró Szendrei Barbara szponzori szerződését egyébként Vincenc Bullakaj tulajdonos és a Vinci Gold Ékszerüzlet támogatja a nevelési költségtérítés Fradinak történő megfizetésével. Szendrei Barbara eddig 5 mérkőzésen szerepelt a Haladás színeiben és már 15 gólt szerzett. Junior válogatott volt korábban, a Fradiban pedig 7 évet töltött el. Ahogy a frisss.hu-nak elmondta, a szerződés ideje alatt szeretné hozzásegíteni a csapatot az NB I-be jutáshoz.

Bölöni Roland vezetőedző a frisss.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy mostantól több fog Barbarára hárulni, hiszen a két meghatározó játékos sérülése ellenére is szeretnék megtartani a 3. helyet. A Haladás VSE március 16-án, vasárnap 15 órakor a Szentendrét fogadja.

 

közösség

további frisss

lap tetejére