Mennyit illik késnie egy csajnak az első randiról?

Szerző: BP- Fotó: pexels.com • 2017. május 15., hétfő •
Szombathelyi fiatalokat kérdeztünk arról, mi az, ami még belefér.
Mennyit illik késnie egy csajnak az első randiról?

Nemcsak a filmekben hallhattuk már, hogy egy lánynak még véletlenül sem szabad odaérnie időben a találkozóra, nehogy a srácok azonnal elbízzák magukat. De most akkor mi fér bele és mi nem? Mihez tartsuk magunkat? Erről kérdeztük a szombathelyi fiatalokat.

„Szerintem nem gáz, ha egy csaj késik 10-15 percet. Legalább addig jobban rá tudok hangolódni a találkozóra.” (Laci, 25)

„Nekem anyukám azt tanította, hogy az első randiról mindig késsek egy kicsit. Legalább kiderül, hogy mennyire türelmes és elfogadó a fiú. Szerintem van benne valami.” (Hajni, 27)

fotó: pexels.com

„Szerintem tiszteletlenség késni az első randiról, de ha nagyon nyomós oka van erre valakinek, el tudom fogadni.” (Tamás, 23)

„Előfordult már, hogy találkozóm volt egy sráccal és nagyon meglepődött, hogy időben érkeztem. Olyan, mintha a pasik már teljesen hozzászoktak volna az ilyen szitukhoz” (Reni, 24)

„Teljesen oké, ha valaki késik az első randiról pár percet. Ilyenkor jobb esetben egyébként is izgulnak a felek. Ha sokadjára is előfordul a dolog, akkor nincs más hátra, mint egyszerűen elkönyvelni, hogy a lány késős típus. Ez hozzá tartozik. Innentől azt kell eldönteni, hogy mi magunk mennyire tudjuk tolerálni ezt.” (Csongor, 29)

"Ha egy nővel össze akarok jönni, akkor megvárom és nem szólok be neki a késés miatt. Ettől függetlenül nem szeretem, ha rabolják az időmet." (Győző, 30)

„Maximum 20 percet vagyok hajlandó várni első alkalommal a kiszemeltre. Egy normális csaj egyébként is legalább odaszól, ha késik.” (Tibi, 24)

fotó: pexels.com

A legtöbb srác viszonylag elfogadó a témában, nem így a protokoll-etikett.hu, ami szerint a késés nemhogy nem trendi, egyenesen pofátlanság.

A portál szerint ostoba dolog, ha egy nő taktikából várakoztat meg egy férfit. Ez csak egy olcsó, kicsinyes trükk, amiért a komoly férfiak megvetik. A legjobb megoldás pedig, ha nem tudunk időben megjelenni, hogy villámgyorsan értesítjük a partnerünket. Ha ezt valamiért nem tudtuk megtenni, akkor utólag kérjünk elnézést.

Oké, persze értjük mi, hogy nem illik mást megvárakoztatni. Azonban néha előfordulhatnak olyan váratlan szituációk, amiket azonnal meg kell oldanunk. Mindenesetre igyekezzünk pontosak lenni, így elkerülhetjük, hogy már az elején meginogjon a másik bizalma felénk. Tiszteljük meg ezzel a pasit, de azért előbb ne legyünk ott! Adjuk meg az esélyt a „vadászatra”! 

közösség

további frisss

lap tetejére