Mennyiből úszhatunk meg egy nyári piknikezést?

Szerző: BP - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. június 27., kedd •
Szombathelyi piacmustrát tartottunk.
Mennyiből úszhatunk meg egy nyári piknikezést?

Nincs annál jobb, mint nyáron kiszabadulni a természetbe, leteríteni a pokrócot a fűre és elkezdeni falatozni, iszogatni a szerelmünkkel vagy a barátainkkal.  Az azonban nem mindegy, hol és mennyiért tudjuk beszerezni a piknikhez valót. Ennek néztünk utána a szombathelyi piacon.

A legtöbb háztatásban megtalálhatóak a piknikezés alapfelszerelései (például pléd, konyharuha, vágódeszka, kés stb.), ezért most első sorban a friss zöldségeket és gyümölcsöket csekkoltuk le.

Egy kiló paprikát legolcsóbban 498 forintért kapunk, hasonló a helyzet a paradicsommal is. Érdemes jobban körülnézni, mert van olyan stand, ahol ezek kilójáért akár 599 forintot is elkérhetnek.

Az uborka ára 240-398 forint/kg között mozog. Egy kiló vöröshagymát már 250 forinttól vásárolhatunk, de egyes helyeken akár 348 forintot elkérhetnek ugyanennyiért.

Egy fullos szendvicsről a kolbász sem hiányozhat. Ezek ára fajtától, ízesítéstől függően 2480-3800 forint/kg.

Ha nasiként dinnyét is szeretnénk magunkkal vinni, akkor jól járjuk körbe a piacot! A görögdinnye ára ugyanis 248-448 forint/kg. Ha valaki inkább a sárgadinnye mellett dönt, akkor egy kicsit jobban ki kell nyitnia a pénztárcáját, mert ennek ára átlagosan 598/kg.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére