Mennyiből lehet megúszni a húsvétot?

Szerző: BP - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 12., szerda •
Szombathelyi piacmustrát tartottunk.
Mennyiből lehet megúszni a húsvétot?

Mindjárt itt a húsvét, de az ünnepi bevásárlás még csak ködös álomkép? Ellátogattunk a szombathelyi piacra, hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolgotokat, és egyszerűbben tudjatok kalkulálni a menüvel, az ajándékokkal és a dekorációval.

Egy laza, tradicionális húsvéti kajához 1990-2400 forint/kg kapunk füstölt sonkát, a csülökhöz 1190-1800 forint/kg juthatunk hozzá a húspultoknál. 

A kisebb tojásoknak 30, míg a nagyobbaknak 45 forint darabja. 

Akik tormával bolondítanák meg az ételt, azoknak egy kicsit keresgélniük kell a kedvezőbb ajánlatért. Az egyik standnál például, 297 forint /10 dkg, de van olyan is, ahol 990 forint/kg.

Nem kell annyira kinyitnunk a pénztárcánkat, ha csupán egy-egy apró ajándékot szeretnénk adni, de persze lehet flancolni is. Találtunk olyan helyet, ahol a legkisebb tojás, illetve nyuszi formájú csokikat már 70 forintért megvásárolhatjuk. Az árakban egyébként hatalmas a különbség, mert ezek függenek a mérettől és minőségtől is. Ha egy nagyobb édességgel lepnénk meg valakit, az akár 1000 forintba is „fájhat”.

Aki az otthonában szeretné megteremteni a húsvéti hangulatot, a piacon mindent megtalál hozzá: cuki dekorcsibéktől kezdve, a nyulas tárgyakon, koszorúkon, gyertyákon át, egészen a vidám ajtódíszekig.

Mennyit kell kicsengetni egy ízléses dekorációra? Ez csak azon múlik, mi az elképzelésünk. Határ a csillagos ég!

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére