Karneválra készülve: Méltó környezetben a Sör tér

szróbert-HCs • 2014. augusztus 20., szerda •
Harminchárom millió forintból újították fel a Rákóczi Ferenc utcában, a Bartók Béla Zeneiskola mögött található parkolót, amely a Savaria Történelmi Karnevál alatt a Sör tér méltó helyszíne lesz. Augusztus végétől pedig a zeneiskola és a Savaria Szimfonikus Zenekar dolgozói, művészei számára nyújt kiváló parkolási lehetőséget. Ezt egyébként egy sorompó választja majd el a fizető parkolóhelyektől, melyek száma nem változik, így a város bevétele sem csökken. A felújított parkolót Puskás Tivadar polgármester, Takácsné dr. Tenki Mária, a Belváros képviselője és Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója tekintette meg.
Karneválra készülve: Méltó környezetben a Sör tér

A zeneiskola mögötti udvarban megszünnek a parkolási gondok, hiszen a parkoló helyek kialakítása mellett a csapadékvíz elvezetését is megoldották. A huszonnyolc parkolóhely mellett új villanyoszlopokat és térfigyelő kamerákat is elhelyeztek - tudtuk meg a polgármestertől. Puskás Tivadar azt is hozzáfűzte, hogy a karneváli forgatag egyik kedvelt helyszíne a Sörtér. Itt kap helyet a fesztivál harmadik legnagyobb színpada, a vendéglátók pedig gasztronómiai csemegékkel várják a közönséget. 

Takácsné dr. Tenki Mária tanácsnok, a Belváros önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy nagy öröm mindenkinek, hogy elkészült a tömbbelső és a felújított parkoló.
Ez a felújítási program csatlakozik a Thököly utcai irodaházak, épületek kiszolgáló egységeihez is. A környező kulturális intézmények munkatársai ezt követően nyugodt, méltó és nem mellesleg biztonságos környezetben parkolhatnak. A belső terek felújításával foglalkozó program tovább folytatódik, a Belvárosban legközelebb a Thököly utcai parkolót adjuk majd át a közlekedőknek – tette hozzá a tanácsnok asszony.

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója hozzátette: régi problémája oldódik meg a Zeneiskola és a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeinek, dolgozóinak, hiszen végre méltó és biztonságos környezetben közelíthetik meg a próbatermeket. A kertészeti munkák még hátra vannak, összesen nyolc fa beültetése még megoldódik.

A karnevál miatt a zeneiskola mögötti parkolót hétfő hajnalig nem használhatják az autósok. Augusztus 19-től forgalomkorlátozás van az Aréna, Kossuth, Király utcákban, ami kiterjed a Bejczy utcai parkolóra is. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére