Megvan Mészöly Géza utódja

Frisss/Haladás - fotó: frisss, twitter • 2017. augusztus 30., szerda •
A Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzőjét házon belül pótolták a zöld-fehérek.
Megvan Mészöly Géza utódja

Nem sikerült túl jól a Haladás labdarúgó csapatának idei szereplése, hiszen a legutóbbi szezonban hatodik helyen végzett csapat csak a 10. pozícióban szerénykedik. A lejátszott hét találkozóból csak kétszer tudtak nyerni, az öt vereség mellett a lőtt gólok számában is elmaradt a csapat a tavalyi teljesítményétől. Öt szerzett gól mellett már tizenötször kapitulált a Haladás védelme.

A pohár a legutóbbi Puskás Akadémia elleni Sopronban megrendezett hazai találkozót követően telt be a vezetőségnél. A felcsúti együttes 5-1 arányban intézték el Királyékat, így a szombathelyi klubvezetők komoly lépésre szánták el magukat. Mészöly Gézával kedd délelőtt történt egyeztetést követően bontottak szerződést és már meg is találták a megoldást.

Pacsi Bálint, aki eddig az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként a zöld-fehérek stábját erősítette, ezentúl vezetőedzőként készíti fel az együttest a következő találkozóra. Akkor a szombathelyiek a listavezető Videoton ellen lépnek majd pályára. Addig viszont lesz még egy válogatott mérkőzések miatti szünet, amikor rendezhetik a sorokat a Haladásnál.

Pacsi Bálint játékosként a Haladás utánpótláscsapataiban futballozott, majd NB II-es és NB III-as, aztán osztrák alacsonyabb osztályban szerepelt. Végül az Egyesült Államok félprofi bajnokságában is próbára tette tudását. Edzőként Jánosházán, Kertán, majd az USÁ-ban fiú,- és lány utánpótláscsapatoknál is dolgozott. Hazatérését követően Hévízen, aztán a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián edzősködött, 2014 nyarán lett az Illés Akadémia szakmai igazgatója, legutóbb az U19-es csapatot is trenírozta. 2015-ben szerezte meg a pro-licencet szakember. Egy év múlva Amszterdamban elvégezte az edzői periodizációs kurzust, tavasszal pedig Lisszabonban a tervezés szakember kurzust.

közösség

további frisss

lap tetejére