Megtudhatod, hogy ápold a hajadat ebben az időben

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. február 28., vasárnap •
Fontos, hogy ne legyen száraz, töredezett és ne hulljon ki? Elmondjuk, mit csinálj!
Megtudhatod, hogy ápold a hajadat ebben az időben

Egy szombathelyi szépségszalonban jártunk, ahol arról érdeklődtünk, mit kell tennünk ahhoz, hogy ebben a még hideg, de már "tavasz illatú" időben is ápolt maradjon a hajunk. Emellett azt is kiderítettük, mi az idei trend. 

A legmenőbbnek számító fazon 2016-ban a bubifrizura, újra hódít. Sokan (a szombathelyiek tekintetében is) ezeket az egyenes, nem tépett fazonokat választják. Ebben a hidegben pedig többeknek nagyon száraz a haja, ezért hidratálásra kell törekedni. A fodrászatokban külön szerek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy az időjárásnak megfelelően gondoskodjanak a séró ápoltságáról. A haj szárazsága függ attól is, hogy ki mennyit iszik, valamint, milyen gyakran mossa meg. Két-három naponta kellene hajat mosnunk, ez lenne az egészséges, de sokan minden nap berakják a fejüket a zuhany alá. A haj legnagyobb ellensége a víz, de ha megfelelően gondoskodunk róla például balzsamokkal, hidratálókkal, olajokkal, akkor szép marad. 

Szombathelyen is divat lett a hajhosszabbítás - ez is szóba került. Ez a művelet is lényegesen megváltoztatja az ember külsejét (ahogy például egy vágás, festés). Egyre nagyobb igény van a hosszabbításra, mert több hölgynek rövid, kevés vagy vékonyszálú a haja, ami miatt nem érzi magát jól. Amint azonban dúsabb lesz a frizurája, máris nőisebbnek érzi azt. Emellett a póthaj védi is a saját hajunkat: nem érintkezik annyira a hajszárító melegével, fényesebb lesz, és kevésbé száraz.

A hajegyenesítés is menőnek számít ám! Ezt azok választják, akik az egyenes fazont szeretik, de a természetes frizurájuk ezt nem adja meg. Általában göndör, hullámos hajúak ülnek a fodrász székében. A műveletet 4-6 hónap elteltével kell megismételni. Keratinos készítmények segítségével lesz, majd marad egyenes a haj. Ezt Szombathelyen leginkább a fiatalok igénylik.

 

közösség

további frisss

lap tetejére