Megragadna az élvonalban a Haladás női röplabda csapata

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 18., kedd •
Változások történtek a zöld-fehér együttesnél. Az új évadra szerb edzővel készülnek a másodosztály aranyérmesei, de nem csak a szakmai stábot, hanem a keretet is megerősíti a szombathelyi együttes.
Megragadna az élvonalban a Haladás női röplabda csapata

Hétfő délután a Pelikán Hotel konferenciatermében megtartotta sajtótájékoztatóját a Haladás VSE-Sporiskola női röplabda csapata. A zöld-fehér együttest Bokor Zsolt elnökhelyettes, valamint dr. Mucsi Péter szakmai vezető, a Szombathelyi Sportiskolát pedig Rácz Gábor elnök képviselte. A köszöntő után Bokor Zsolt üdvözölte a megjelenteket.

A Haladás VSE elnökhelyettese örömét fejezte ki, hogy a város ismét gazdagodott egy élvonalbeli sportcsapattal. Annak fényében pedig még nagyobb sikernek tartotta, hogy igazi otthon nélkül sikerült ezt a fegyvertényt végrehajtania Mucsi Péter tanítványainak. Elismerését fejezte ki Bokor Zsolt, hogy a Haladás és a Szombathelyi Sportiskola közös munkájának eredményeként helyi fiatalokból épült ütőképes együttes, valamint a vasi lányoknak sportolási lehetőséget biztosít a két egyesület.

Bokor Zsolt szerint komoly kihívás előtt áll a Haladás VSE-Sportiskola női röplabda csapata

 

Mucsi Péter is örömét fejezte ki és gratulál játékosainak, hogy a rengeteg megpróbáltatás ellenére sikerült kivívniuk a feljutást. A szakmai vezető kifejtette továbbá, hogy a megváltozott bajnoki rendszer, valamint a röplabda TAO-s sportággá válása miatt új feladatkört lát el, így a felnőtt csapat szakmai teendőit más látja el.

Az élvonalban egyébként a bajnoki lebonyolítás is megváltozik. Az október közepén kezdődő évadban 12 együttes küzd az aranyéremért. A résztvevők két hatos csoportban csapnak össze. A Haladás az alapszakasz során a Békéscsabával, az Újpesttel, a Jászberénnyel, a Gödöllővel és a Budaörssel néz majd farkasszemet. (A másik hatosban a Vasas, a Nyíregyháza, az MTK, a Rákospalota, a Kaposvár és a Testnevelési Főiskola található - a szerk.) Az oda-visszavágót követően kialakul az alsó- és felsőház, amelyben ismételten összecsapnak az együttesek.

Mucsi Péter elégedett csapata teljesítményével és bizakodó a jövőt illetően

 

A junior bajnokságot is eléri a változás szele, hiszen u21-es csapatok indításával feldúsítja a Magyar Röplabda Szövetség a másodosztály mezőnyét. Ezzel lehetőséget biztosítva a fiatalok, illetve versenyhelyzetet teremt a csapatok számára.

A Haladás röplabda szakágának vezetője egyébként elárulta, hogy több magyar, szerb és amerikai játékossal áll tárgyalásban a klub. Center, szélső ütő és feladó poszton szeretné a szakmai stáb megerősíteni a keretet. Örömteli hír, hogy a bajnoki keretet sikerül egyben tartani. Mucsi Péter elárulta, hogy szeretné, ha a női röplabda példaként tekintene a futsalos fiúk szereplésére. A frissen feljutott teremlabdarúgók ugyanis apró célokat teljesítve léptek előre a ranglétrán. Mára pedig többszörös Magyar Kupa ezüst-, és bajnoki bronzérmes csapattá váltak az élvonalban.

Az új vezeőedző kiléte már nem titok - Igor Romakov készíti fel az első csapatot

 

A bajnoki szezonra a felkészülést augusztus elsején kezdi meg a Haladás. A szakmai munkát a frissen kinevezett szerb edző, Igor Romakov irányítja majd. A Zentáról érkezett szakember a felnőttek mellett részt vesz az utánpótlásképzésben is. A frissen kinevezett edző nagyon bízik az eredményes közös munkában és szeretné, ha a klub 100. születésnapjára komoly eredménnyel örvendeztessék meg a szurkolókat.

Rácz Gábor

 

Ezt követően Rácz Gábor a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. elnöke köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit. Beszédében megemlítette az egyesület múltját, amely közel 20 évre tekint vissza. Örömét fejezte ki, hogy a megye fiatalsága különböző sportágakban eredményesen képviselik a várost. Természetesen járt a dicséret a szakembereknek is, akik közül kiemelte Bedőcs Gergő munkáját, aki az óvodáskorú gyerekektől egészen az ifjú hölgyekig bezárólag megszervezte, felügyeli a szakmai munkát a röplabda sportágban.

Zárszóként Mucsi Péter kifejtette, hogy a női röplabda sport jelenleg is szép sikereket ér el világviszonylatban. A hölgyek válogatottja a World Grand Prix négyes döntőjébe jutott. Ennek reményében várja a Haladás a bajnoki rajtot, hogy a zöld-fehér együttes olyan eredményt érjen el, amire a város vezetése és a lakosság is felfigyel.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére