Megnyílt a 12. Lamantin Improvizációs Tábor

frisss.hu • 2014. június 23., hétfő •
Dr. Tímár Péter nyitotta meg vasárnap a 12. Lamantin Improvizációs Jazz tábort a Zeneiskola Nagytermében. A zenei képzést szervező Improvizatív Zeneműhely Egyesület elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az állandó tanári kar magas minőségű szakmai munkája, a tábor családias hangulata és az önkormányzati, valamint szponzori támogatás biztosította háttér is hozzájárul a tábor létszámának folyamatos emelkedéséhez.
Megnyílt a 12. Lamantin Improvizációs Tábor

Tímár Péter örvendetesnek nevezte, hogy bár 8 különböző jazz tábor működik már országszerte, a Lamantin táborosok létszáma évről-évre nő. Idén mintegy 125 hallgató ült be iskolái, vizsgái végeztével ismét az „iskolapadba”, hogy fejlessze zenei tudását. A táborral egy időben zajlik az 1 hetes, nemzetközi Lamantin Jazz Fesztivál.

Sági József az önkormányzat Kulturális és Sport Bizottságának elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a kulturális élet sokszínűsége miatt Szombathely élhetőbb, szerethetőbb várossá válik. A kulturális kavalkádból nem hiányozhat az improvizációs tábor sem, ahol az országban egyedülálló módon szinte valamennyi hangszer oktatása kiváló színvonalú képzés keretében együtt, egy helyen valósul meg.

Az improvizációs kurzus programjában hangszeres egyéni órák, zenekari gyakorlatok, improvizációs gyakorlatok, jazzelmélet, jazztörténeti csoportos órák is szerepelnek. A szokásoknak megfelelően 2 jazz „óriás” is mesterkurzust ad a táborozóknak: Monty Alexander a méltán világhírű jazz zongorista, valamint Enrico Rava trombitás is közreműködik az ifjú jazzisták oktatásában. A világhírű mesterek óráin kívül  igazi élményt nyújthat a diákoknak, az éjszakai jam session-ökön való részvétel, ahol akár hajnalig is együtt „örömzenélhetnek” neves művésztanáraikkal. 

A június 22-28 között megrendezésre kerülő nyári képzés művészeti vezetője Márkus Tibor. A táborral egy időben zajlik az 1 hetes, nemzetközi Lamantin Jazz Fesztivál. Részletek: www.lamantin.hu

közösség

további frisss

lap tetejére