Megkóstoltuk a Karnevál Kávéját!

vkriszti • 2014. augusztus 13., szerda •
A tizenötödik születésnap alkalmából nem csak a Karnevál Tortája került a Karnevál Bora mellé a gasztronómiai palettára, hanem a Karnevál Kávéja is, ami nem más, mint a szudáni gyömbéres cappuccino. Ezt a különlegességet csak a karnevál ideje alatt kóstolhatják meg majd az érdeklődők a Café Freiben.
Megkóstoltuk a Karnevál Kávéját!

Nem vagyok kávészakértő, nem is sűrűn fogyasztom. A kávékról való tudásom az espresso, hosszú kávé, és cappuccino fogalmára korlátozódik. Igazából két kategóriába szoktam sorolni: ami ízlik és ami nem. Alapjában véve az ételek tekintetében sem vagyok túlzottan ínyenc, így kicsit féltem, mikor felszolgálták nekem ezt a szudáni gyömbéres különlegességet. Szerencsére már az illata pozitív csalódás volt. A fahéj illata kellemesen keveredett a kávé és a gyömbér illatával. A látványban sem volt semmi kivetnivaló, habár nem jöttem rá, mit is akar ábrázolni a tejhabra szórt fahéj. 

Az illatáradaton felbátorodva lassan belekortyoltam a csészébe. Abszolút pozitív csalódás. Az ízek tökéletes harmóniában állnak egymással, egyik sem túl domináns, így egy kellemes egyveleget adnak ki. A sima kávéhoz viszonyítva édeskés, de annak, aki 2-3 cukorral issza a kávét, biztos, hogy kell még bele tenni egy keveset. Úgy gondolom, hogy talán csak annak nem ízlene, aki bármelyik összetevőjét önmagában sem szereti. 

Összességében tehát azt mondanám, hogy aki szereti a kávét, és nyitott az újdonságokra, mindenképpen kóstolja meg augusztus 21-24. között a Karnevál Kávéját.

közösség

további frisss

lap tetejére