Megkezdte a felkészülést a Swietelsky-Haladás futsal csapata

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 06., vasárnap •
Turzó József tanítványaira kemény kilenc hét vár. A zöld-fehérek keretében pedig több változás is történt.
Megkezdte a felkészülést a Swietelsky-Haladás futsal csapata

Augusztus első hetében a Swietelsky-Haladás megkezdte felkészülését az élvonalbeli bajnokság 2017/18-as idényére. A zöld-fehér együttes a héten Celldömölk vendégszeretetét élvezve hangolódott rá az alapozásra. A rekkenő hőségben labdás gyakorlatokkal és hangulatos, egymás elleni játékkal készültek Horváth Péterék. A látványos támadásokkal színesített összecsapáson minden játékos pályára lépett, ráadásul két régi-új futsalos is mezt húzott.

Márkus Gábor nagy reményekkel érkezett Szombathelyre

Komoly terveket szőnek a vasi megyeszékhelyen, hiszen a legutóbbi bajnokság nem úgy sikerült a zöld-fehéreknek, ahogy szerették volna. Az alapszakasz során edzőcserén is átestek a szombathelyiek, majd a felsőházi rájátszás során ismét úrrá lett a csapaton a gólínség, így nem sikerült odaérni a dobogó alsó fokára. Talán gyógyírt jelent, hogy a Magyar Kupa küzdelmei során a Haladás óriási csatában végzett a második helyen. Azonban a vezetőség, valamint a játékosok is szeretnének a legutóbbi szezonban elért eredményeknél jobbat felmutatni.

Michel Melo személyében egy korábbi gólkirályt sikerült megszereznie a Haladásnak

Ennek megfelelően az együttessel készült Márkus Gábor és Michel Melo, a csapat két legfrissebb szerzeménye is. Az egykor az élvonalban is játszó Márkus univerzális játékosként több poszton bevethető. A brazil Melo megszerzése pedig komoly fegyvertény a Haladás részéről, hiszen a 30 esztendős támadó korábban magyar bajnok és kupagyőztes is volt, ráadásul az élvonal gólkirályi címét is sikerült elhódítania. Kétségtelenül erősödött a szombathelyiek kerete.

Annak ellenére is, hogy Halmos Máté felhagyott az aktív játékkal, valamint távozott a szakmai stábból Bánfalvi Zsolt is. A ráhangolódás jegyében napi egy edzéssel készül a Haladás, majd következhet az alapozás, ezt követően pedig több felkészülési mérkőzést is játszanak a vasi futsalosok.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére