Diplomamentő pályázat: már lehet jelentkezni!

hirado.hu • 2014. július 14., hétfő •
Július 14-től év végéig jelentkezhetnek a nyelvvizsgára felkészítő ingyenes tanfolyamokra azok, akik az államvizsgát már letették, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a diplomájukat nyelvvizsga híján még nem vehették át - írja a Magyar Nemzet.
Diplomamentő pályázat: már lehet jelentkezni!

Megjelent a kormány diplomamentő programjának pályázata, e szerint július 14-től év végéig lehet jelentkezni a nyelvvizsgára felkészítő ingyenes tanfolyamokra - számol be róla a Magyar Nemzet. A lap pénteki cikke szerint azok jelentkezhetnek az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) felhívására, akik az államvizsgát már letették, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a diplomájukat nyelvvizsga hiányában még nem vehették át. Ők Czomba Sándor munkaerő-piaci és képzési államtitkár szerint ötvenezren vannak, közülük most mintegy tízezren juthatnak oklevélhez a 3 milliárd forint keretösszegű programban. Az érdeklődés óriási, az előzetes regisztráción 25 ezren vettek részt - írja az újság.

A diplomamentő program keretében a kormány fejenként legfeljebb 300 ezer forinttal támogatja a résztvevőket, angol, német és francia nyelven elérhető ingyenes nyelvtanfolyam formájában. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a képzés után B2 szintű, vagyis középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát tesznek 2015. december 31-ig, majd átveszik diplomájukat, és ezt 2016. február 28-ig igazolják is. A program csak a képzést finanszírozza, a vizsgadíjakat - a regisztrált álláskeresők kivételével - mindenkinek magának kell állnia. A regisztrált álláskeresőknek 90 százalékos útiköltség-támogatást is biztosít a kormány. Elbíráláskor előnyben részesítik a munkanélkülieket és azokat, aki első diplomájuk megszerzésére készülnek.

 

közösség

további frisss

lap tetejére