Megjavították Szent Márton kútját (képgalériával!)

frisss.hu • 2014. április 30., szerda •
Újra működik a Szent Márton szobor kútja és a világítását is megjavították – jelentette be dr. Puskás Tivadar polgármester és Schauermann János, a Szent Márton Plébánia plébánosa helyszíni sajtótájékoztatón. Az április 30-i eseményen Puskás Tivadar polgármester arról is tájékoztatott, hogy a templom és környéke központi helyszíne lesz a 2016-os Szent Márton-év ünnepségeinek. Tekintse meg fotóinkat is!
Megjavították Szent Márton kútját (képgalériával!)

Addigra kívül-belül megújul majd az épület, hiszen az előkészítő munkálatok már néhány héttel ezelőtt elkezdődtek.  A tervek szerint a szomszédos parkolót megszüntetik, a teret átalakítják, majd hozzákapcsolják a Fő térhez – hangzott el. 

Schauermann János plébános pedig azt mondta el, hogy római kori régészeti értékek vannak az altemplomban, ezek feltárása, tanulmányozása is folyamatban van. A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy mielőbb üzembe kell helyezni és bekapcsolni a közterület-felügyelet rendszerébe a térfigyelő kamerát.  
A most megjavított szobor Rumi Rajki István 1938-as alkotása. A legenda szerint ezen a helyen keresztelte meg Szent Márton az édesanyját. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére