Megint megváltozik a Facebook

Frisss/HVG - fotó: HVG, pixabay • 2017. augusztus 17., csütörtök •
A profilképek megjelenítése mellett megújulnak a gombok és a hírfolyam is.
Megint megváltozik a Facebook

Szakaszosan átlakul a világ legismertebb közösségi oldala. Az elmúlt években már sokszor újítottak a Facebook kinézetén, de a fejlődés jegyében folyamatosan épül-szépül a Facebook. Májusban egyszer már belepiszkáltak az üzenöfalba, majd a nyár elején a Facebook, a Messenger és az Instagram értesítési felülete is megváltozott. Ezúttal az asztali és a telefonos alkalmazásban is megújul a portál megjelenítése.

A fejlesztők szerint ettől a változástól könnyebb lesz a tájékozódás az oldalon. A bejegyzésekhez írt hozzászolások jobban hasonlítanak majd a csevegéshez, amelyet megszokhattunk már a Messenger alkalmazáson belül. Ennek megfelelően jobban elkülönülnek a kommentek egymástól, míg a hozzászólásra érkezett válaszok elkülönülnek és egy bekezdéssel "beljebb" kezdődnek majd.

Ez a változás egyébként nem csak a Facebookot, hanem a képmegosztón, az Instagramon is megjelenik meg, így könnyebb lesz beszélgetni az adott posztok alatt. Korábban ugyanis rengeteg kritika érte ezt a felületet.

Észrevehető változás lesz a profilképeket illetően is. A felhasználók képei korábban négyszögletesek voltak, ezentúl lekerekített formában jelenik meg a böngészőben. Megváltoznak a gombok is, amelyek eddig sötét színben pompáztak, ezután fehérek lesznek, a hozzá tartozó feliratok mérete pedig nagyobb lesz.

Az értesítéseknél korábban egy kis földgömböt láttunk, ezentúl viszont egy csengettyű jelzi, ha értesítést kapunk. Megújulnak a hírfolyamban közzé tett hivatkozások is. A kiemelt kép után jól elkülönül majd a szöveg és elsőként a weboldal linkjét láthatjuk majd.

A változásokat egyébként már aktiválták a fejlesztők, de csak fokozatosan kapják meg majd az új felületet a felhasználók. Ezt tökéletesen alátámasztja, hogy Magyarországon a mobilkészülékeken már megújult a Facebook, de az asztali böngészőben még várat magára a "csoda".

via

közösség

további frisss

lap tetejére