Megint hármas ikrek születtek Szombathelyen

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 23., kedd •
Káldi Ákos, Adél és Emili egészségesek, jól vannak, ahogy az anyukájuk is.
Megint hármas ikrek születtek Szombathelyen

Azért írtuk a címben, hogy megint, hiszen egy éven belül már másodjára születtek hármas ikrek Szombathelyen. Ármint, Hunort és Zétényt már jól ismerhetik a Frisss olvasói, többször is jártunk náluk. Most viszont bemutatjuk Káldi Ákost, Adélt és Emilit, Krisztina és Tamás ikreit. Az édesanyával, Káldi-Lukács Krisztinával beszélgettünk.

Hogy emlékszel arra a pillanatra, mikor megtudtad, hogy három babád lesz egyszerre?

Terveztük, hogy a kislányunknak, Liliennek kistervére legyen, bár azt nem gondoltuk, hogy egyszerre három is. Nyolc hetesen derült ki, hogy állapotos vagyok, majd a tizenegy hetes kontrollvizsgálat során mondta az orvos, hogy itt bizony két babát lát az ultrahang képen. Nem lepődtem meg, mivel nekem is van egy ikertestvérem, egypetéjű ikrek vagyunk. Egy hét múlva újra mentem vizsgálatra, akkor derült ki, hogy plusz egy baba is van a pocakomban. Nagy meglepetés volt, hogy hárman vannak. 

Hogy fogadtad a három baba hírét?

Teljes higgadtsággal kezeltem, az első lányom születésénél éreztem inkább, hogy benne van a pakliban, hogy ikreknek adok életet. A családunkon belül az unokatestvéreknél is vannak ikrek, bár ők már kétpetéjűek.  A férjem, Tamás reakciója is az volt, hogy akkor csak pozitívan előre, nagyon örült neki. Ahogy a lányom is, aki egyszerre kisöcsöt és kishúgokat kapott is.

Hogy viselted a terhességet?

A hármas ikrekhez képest jól, a 36. héten születtek, napra pontosan a 36. hét betöltésével, május 8-án, a szombathelyi kórházban. Szerencsés terhesség és szerencsés szülés volt, sokat köszönhetek az orvosomnak. Ákos (2600 gramm), Adél (2140 gramm) és Emili (1470 gramm) neveket kapták, mára szépen gyarapodnak, hamarosan haza is mehetünk, amit már mindenki nagyon vár. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére