Megerősített kerettel várja a szezon első mérkőzését az AVUS

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 29., kedd •
Csütörtöktől kezdve három napos tornával készülnek a bajnoki rajtra az Aligátorok.
Megerősített kerettel várja a szezon első mérkőzését az AVUS

Szerda délután tartott sajtótájékoztatót az Aligátorok csapata, ahol nem csak az új játékosokat, hanem a célkitűzéseket is meghatározták a szakvezetők. Az esemény moderátora Farkas Beni, a Frisss FM 97.7 műsorvezetője volt. A sajtótájékoztatón elsőként az egyesület elnöke, Juhász Tibor köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy a tavaly bajnokságot nyert keretet igyekeztek úgy megerősíteni, hogy  a célkitűzéseket elérjék. Juhász Tibor szerint a ütőképes csapatot sikerült összerakni. A felkészülést már megkezdék a szombathelyi vízilabdázók és a héten egy három naőpos tornát rendeznek a vasi megyeszékhelyen. 

Ezt követően a csapat új igazolásait mutatták be. Elsőként Kiss Csaba kapott szót, akit nem kell bemutatni a vízilabda szerelmeseinek. A Szegeden született játékos megfordult a Ferencvárosban, az egri csapatban  és külföldön is. Legutóbb szülővárosában játszott és onnan tette át a székhelyét. Új egyesületében nem csak játékosként, hanem edzőként is segíti a szombathelyieket. Rajta kívül fiatal, tehetséges magyar játékosok is érkeztek. Polovicz Krisztián, Baj Marcell és Garancsy András is az AVUS keretét erősíti. Szombathelyen folytatja pályafutását a szerb Ivan Basara, aki Szegeden is megfordult. A nagy munkabírású játékos szerint is elérhető a kitűzött cél és keményen készülnek a bajnoki rajtra. Juhász Tibor örömmel jelentette be, hogy a kazah Rustan Ukumanov is Aligátor lesz a jövőben, miután sikeresen megkapta a vízumot. A vízilabdázó több világeseményen is részt vett, az ő rutinja különösen sokat fog számítani egy-egy mérkőzésen.

Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője előre tekintett és jelezte, hogy nagyon erős lesz a csapat sorsolása. Nyilvánvaló, hogy tanítványai nagyon szeretnének bizonyítani, de több együttes világbajnokságot nyert játékossal rendelkezik. Épp ezért a hosszútávú cél nem is lehet más, mint meghosszabbítani tagságukat az OB/1-ben. Érdekesség, hogy a Magyar Kupában a bajnoki címvédő Szolnok vár a szombathelyiekre.

Fontos információ, hogy az uszoda műszaki átadása megtörtént és az elkövetkezendő napokban terheléses teszt következik. A szakvezetés reményét fejezte ki, hogy mindkét medencében rendezhetnek majd mérkőzéseket, ehhez azonban komoly előírásoknak kell megfelelni. Idén egyébként jelképesen 500 forintos belépőjeggyel lehet megtekinteni az AVUS hazai mérkőzéseit. A világ egyik legjobb bajnokságában vesz részt az AVUS, ahol több sztárjátékost is megtekinthetnek a szurkolók. 

Aki viszont nem bírja kivárni a bajnoki rajtot, azok számára jó hírrel szolgálhatunk. Csütörtöktől veszi kezdetét a három napos torna, amelyen a Debrecen, a Szeged, a Tatabánya, a Kaposvár, a Pécs és az AVUS vesznek részt. A tornának a Fedett Uszoda ad otthont és a belépés díjtalan.

 

A csoport: Debrecen, Szeged, Tatabánya
B csoport: Szombathely, Pécs, Kaposvár

 

Augusztus 31. (csütörtök)

09:30 Debrecen - Szeged
10:50 Szombathely - Tatabánya
12:10 Kaposvár Pécs

16:00 Szeged - Tatabánya
17:20 Debrecen - Kaposvár
18:40 Pécs - Szombathely

 

 

Szeptember 1. (péntek)

09:30 Tatabánya - Pécs
10:50 Kaposvár - Szeged
12:10 Szomathely - Debrecen

15:30 Szeged - Pécs
16:50 Debrecen - Tatabánya
18:10 Kaposvár - Szombathely

 

 

Szeptember 2. (szombat)

09:30 Pécs - Debrecen
10:50 Tatabánya - Kaposvár
12:10 Szombathely - Szeged

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére