Megemlékezéssel és kitüntetések átadásával indult a vasutasnap Szombathelyen

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 05., szerda •
Az Agora Savaria Filmszínház nagytermében megható és örömteli pillanatokból sem volt hiány.
Megemlékezéssel és kitüntetések átadásával indult a vasutasnap Szombathelyen

Szerda délelőtt rendezték meg a 67. Vasutasnapot a vasi megyeszékhelyen. Ezen a napon ünneplik ugyanis az első magyarországi vasútvonal átadását. A Budapest-Vác közti vasútvonal építése 1844-ben kezdődött és 1846. július 15-én adták át. Ennek tiszteletére tartják minden évben a családias hangulatú rendezvényt, amelynek idén már hatodik alkalommal ad otthont az AGORA Savaria Filmszínház nagyterme.

A könnyed hangulatú beszélgetést követően vette kezdetét a vasutasnap Szombathelyen.  A rendezvényen Ágh Ernő köszöntötte a megjelent vezetőket és munkavállalókat. A Himnusz eléneklését követően a közelmúltban elhunyt GYSEV dolgozókra emlékeztek, majd Ungvári Csaba, a GYSEV ZRt. vezérigazgató-helyettese számolt be a régmúltban történt változásokról, fejlesztésekről. Örömét fejezte ki a vezérigazgató-helyettes, hogy töretlenül fejlődik a vasúthálózat, valamint a géppark, amelyhez nagyban hozzájárultak a szakmailag elhivatott kollégák is.

Ezt követően elismeréseket adtak át az elmúlt esztendő legjobb munkavállalóinak. A díjakat Ungvári Csaba​​​​​​​ mellett Bors Huba Humán Erőforrásvezető, Ikker Tibor Pályavasúti üzletág vezető valamint Varga András Gépészeti üzletág vezető adta át.

​​​​​​​

A szombathelyi ünnepség állófogadással zárult, de holnap Sopronban folytatódik egy rendkívül színes családi nappal.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére