Megemlékezés a mártírok halálának 58. évfordulóján

T.A fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 16., csütörtök •
Szombathely vezetése az 56-osok terén emlékezett Nagy Imre és mártírtársai halálának ötvennyolcadik évfordulójára. A tisztelet és emlékezet gyertyáit az egykori nemzetőrség székhelyénél helyezték el.
Megemlékezés a mártírok halálának 58. évfordulóján

Szombathelyen, az 56-osok terén emlékezett a vasi megyeszékhely vezetése Nagy Imre néhai miniszterelnök és mártírtársai halálának 58. évfordulójára. A Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester, valamint a közgyűlés és a helyi fegyveres testületek számos tagja egy-egy szál virággal és gyertya gyújtásával emlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjaira, annál az épületnél, ahol a forradalom napjaiban a szombathelyi forradalmi nemzetőrség rendezte be székhelyét, majd 1956 november 4-én ugyanezen nemzetőröket gyilkolta le a kommunista ellenforradalmi terror.

Az 56-osok terén Horváth Nóra, Czirók Tamás, Tóth Dániel és Prikazovics Ferenc adtak, a megemlékezéshez méltó műsort. A hangulatot csak fokozta, ahogy a szomszédos házak ablakaiban többen félig megbújva hallgatták a színvonalas előadást.

Szerda este, a szombathelyi 56-osok terén egy kicsit ’56-ban érezhettük magunkat e felemelő percekben. Tisztelet a hősöknek, legyenek bár szombathelyiek, legyenek bár kaposváriak (Nagy Imre, a forradalom miniszterelnöke 1896 június 7-én született Kaposváron és 1958 június 16-án hunyt el Budapesten)!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére